Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Octavian Țîcu, după ce…

VIDEO Octavian Țîcu, după ce a depus actele la CEC: „Am fost întotdeauna perfect”

Partidul Unității Naționale (PUN) depune la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea susținerii candidatului la funcția de președinte al R. Moldova Octavian Țîcu.

Din grupul de inițiativă fac parte 100 de persoane.

Țîcu este al optulea pretendent care a depus actele la CEC.

„Am fost întotdeauna perfect pe lucrurile pe care le-am început. Nu cred că pentru un partid care are ambiția de a prelua guvernarea ar trebui să fie o problemă colectarea semnăturilor. Sunt pregătit pentru orice confruntare”, a declarat acesta în fața presei.

Până acum au mai depus actele reprezentanții lui Tudor Deliu, Renato Usatîi, Andrei Năstase și ai Maiei Sandu.

Alegerile prezidențiale sunt programate pentru data de 1 noiembrie.

Perioada de desemnare și colectare a semnăturilor susținătorilor candidaților la alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova este 1 septembrie – 1 octombrie.

Conform prevederilor Codului electoral, pentru a fi înregistraţi de CEC, toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al R. Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 şi nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova. Se consideră conforme cu această prevedere unităţile administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături.