Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un primar din Ialoveni devine…

Un primar din Ialoveni devine deputat pe listele blocului electoral ACUM

Cu 44,92% din voturi, candidatul Blocului ACUM, Petru Frunze, a câștigat mandatul de deputat în circumscripția nr. 37, care include 15 localități din raionul Ialoveni, șase localități din raionul Căușeni și o singură localitate din raionul Hâncești. Petru Frunze este primar al satului Puhoi din 2011.

Anterior acesta a activat în calitate de avocat, iar în prezent este președinte al Organizației teritoriale Ialoveni a Partidului Acțiune și Solidaritate.

Pentru Frunze au votat 12 807 de alegători, acesta fiind urmat de democratul Ion Sula  care a acumulat 10 029 de voturi, echivalentul a 35.18%. Pe cea de-a treia poziție s-a clasat Pascaru Nicolae, candidatul PSRM.

Candidatul Blocului ACUM declară un salariu de peste 133 de mii de lei, 42 de mii de lei obținuți din vânzarea unui automobil de model Mitsubishi Colt, dar și o indemnizație pentru creșterea copilului de 26 de mii de lei. Conform declarației de avere și interese personale, primarul de Puhoi deține patru terenuri și o casă de locuit de 150 m2, pe care a moștenit-o. Familia candidatului are în posesie un automobil de model Hyundai Santa Fe, dar și alte două automobile, procurate în 2014 și, respectiv, 2018: un Mitsubishi Colt și un Renault Megane. Petru Frunze declară și o cotă-parte de 1/2 din „Lexprom Plus”, la care este fondator, și care este specializată în activități de agrement.

Citiți și: Radiografie electorală: Totul despre candidații din circumscripția nr.37