Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Renato Usatîi anunță un „restart…

Renato Usatîi anunță un „restart al Partidului Nostru la nivel național”

Liderul partidului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat pe 19 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, un „restart al Partidului Nostru la nivel național”.

„Am făcut o analiză a tot ce ține de membrii de partid. Trei mii de membri au spus că vor să continuăm activitatea noastră politică. Vreau să declar că anunț un restart al Partidului Nostru la nivel național. Voi merge în fiecare localitate din țară pentru a revizui și face schimbări în structurile existente ale partidului și a crea structuri în localitățile unde ele nu au existat”, a declarat Usatîi în cadrul unei conferințe.

De asemenea, Renato Usatîi i-a solicitat președintei Maia Sandu să organizeze o masă rotundă cu opoziția „pentru a face ceva pentru țară”.

„Fac cu apel la doamna Maia Sandu să fie o masă rotundă cu opoziția (…) pentru a discuta ce facem. (…) În toate partidele sunt foarte mulți specialiști care pot să formeze un Guvern pentru a ne uni eforturile și a face ceva pentru țară”, a mai spus Usatîi.

La alegerile locale din toamnă „Partidul Nostru” va avea candidat doar în localitățile unde candidatul va fi „demn”, spune Usatîi.

„Avem mulți primari de orașe, avem sute de consilieri de nivelul întâi, de nivelul doi. Nu pot să-i las orfani pe cei care au mers cu noi din 2014. (…) Vom avea candidat doar în localitățile unde voi vedea că este un candidat demn, care va face treabă. ”, a mai spus Renato Usatîi.

După alegerile parlamentare din vara anului 2021, Renato Usatîi a anunțat că renunță la mandatul de primar al orașului Bălți, după ce blocul său electoral, care i-a purtat numele, nu a reușit să prindă un loc în Parlament, obținând puțin peste 4 la sută din sufragii. În discursul său, Usatîi a menționat că lui „nu-i place să facă politică, astfel că-și va găsi o nouă ocupație”. Renato Usatîi a semnat cererea de demisie din funcția de primar al municipiului Bălți pe 2 septembrie 2021.

Pe 9 septembrie 2022, într-un live pe rețelele de socializare, Renato Usatîi a anunțat că revine în politica din R. Moldova. Usatîi a spus că planifică să întreprindă vizite de lucru în mai multe localități din țară.