Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Octavian Țîcu a anunțat că…

Octavian Țîcu a anunțat că va candida pentru funcția de primar al capitalei

Deputatul Octavian Țîcu anunță că va părăsi fracțiunea ACUM Platforma DA (PDA) și „rămân deputat independent al blocului ACUM”. Totodată, el intenționează să candideze la funcția de primar general al municipiului Chișinău, mizând pe susținerea PDA.

În cadrul unui briefing de presă, el l-a îndemnat pe Andrei Năstase să ofere „împreună cu PDA șansa să putem câștiga această bătălie împotriva socialiștilor”, adăugând că ministrul de Interne a pornit o reformă pe care trebuie să și-o asume „cu curaj și demnitate”.

„Nu pot să admit ca un isteric ca Ion Ceban, care s-a aflat și la Partidul Comuniștilor în servilismul lui Voronin și acum la Dodon, să câștige Primăria orașului Chișinău”, a afirmat acesta.

„Consider că am epuizat toate posibilitățile de a influența lucrurile din interior”, a declarat Țîcu, motivând decizia de a părăsi fracțiunea.

El a menționat că a avut o colaborare „frumoasă” cu blocul ACUM, dar care „nu s-a păstrat în condițiile guvernării”.

Contactat de ZdG, Alexandru Slusari, președintele fracțiunii ACUM Platforma DA, a declarat că entitatea politică pe care o reprezintă îl va susține pe Andrei Năstase la scrutinul local și l-a îndemnat pe Țîcu să-și depună mandatul de deputat.

În aceste condiții, nu este clar cum ar putea candida Octavian Țîcu, întrucât un concurent independent are nevoie de 10 000 de semnături, iar mâine, 19 septembrie, este ultima zi de depunere a dosarului la CECEM Chișinău. El nu a răspuns la apelurile și mesajul expediat de ZdG pentru a face precizări.

În ultima perioadă, Țîcu și-a exprimat de mai multe ori dezacordul ca ACUM să mai colaboreze cu PSRM. Totodată, el a fost unicul deputat care nu a semnat acordul din 8 iunie dintre cele două entități politice.

Foto: Andrei Mardari/Facebook