Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Prezidențiale 2020. Renato Usatîi:…

VIDEO Prezidențiale 2020. Renato Usatîi: Am votat pentru R. Moldova fără „kulioașe”

Alegeri prezidențiale, 1 noiembrie 2020. Renato Usatîi, candidatul Partidului Politic „Partidul Nostru” la funcția de președinte al Republicii Moldova, s-a prezentat la secția de vot, unde este însoțit de părinți și de fiică.

„Am votat pentru o viața mai bună, pentru o Republică Moldovă fără „kulioașe”, fără scheme. Am votat pentru ca statul să aibă grijă de toți cetățenii, și de pensionari, și de copii, așa cum eu am grijă de copiii și părinții mei. Am votat astăzi, pentru ca cei care se află în diasporă să nu-și mai sărute copiii prin Skype, dar să fie acasă, alături de copiii lor, pentru a-i îmbrățișa”, a spus Usatîi.

Astăzi, 1 noiembrie, în Republica Moldova au loc alegeri prezidențiale.
În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.

Votarea a început duminică la ora 7:00 și se încheie la ora 21:00.

AICI PUTEȚI URMĂRI ONLINE PREZENȚA LA VOT

Pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie 2020, au fost constituite, în total, 2 143 de secții de votare, dintre care 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii R. Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții de votare au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului ( regiunea transnistreană ), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.