Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Apelul Maiei Sandu către…

VIDEO Apelul Maiei Sandu către Alexandru Pînzari

Prim-ministra R. Moldova, Maia Sandu, învestită în funcție de președintele Igor Dodon la 8 iunie, a susținut un briefing de presă în care a făcut un apel către Alexandru Pînzari să înceteze „acțiunile de destabilizare a ordinii publice și intimidare”.

„Îl somez pe Pînzari să înceteze imediat acțiunile de destabilizare. Dacă se ascunde în spatele deciziilor Curții Constituționale, îl atenționez că mai presus de toate, este Constituția țării. Actele Curții Constituționale nu pot contraveni Constituției, or ce a făcut CC este anume asta, a încălcat Constituția. Domnule Pînzari, sunt sigură că înțelegeți. Fiecare acțiune ilegală a dvs din aceste zile, înseamnă ani grei de pușcărie pentru complicitate sau participare la uzurparea puterii de stat”, a declarat Maia Sandu.

Declarația Maiei Sandu vine după ce angajații care au declarat ieri că susțin Guvernul Sandu, au fost suspendați din funcție.

„Voi, cei care îndepliniți acum ordinele ilegale ale lui Plahotniuc, anume astfel de acțiuni faceți și vei fi pedepsiți conform legii. Veți răspunde în fața unei justiții independente pentru crime împotriva poporului Republicii Moldova. Pedeapsa voastră crește cu fiecare acțiune abuzivă de încălcare a Constituției”, a mai adăugat Maia Sandu.