Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   INFOGRAFIC/ PAS câștigă „la pas”…

INFOGRAFIC PAS câștigă „la pas” în toate sectoarele capitalei. Rezultatele oficiale parțiale din mun. Chișinău

După contabilizarea a 46.38% din procesele verbale din municipiul Chișinău, PAS acumulează 56,77%, BECS are 28,6%, Partidul Șor – 3,63%, iar BE „Renato Usatîi” – 2,35%.

Partidul Acțiune și Solidaritate se află pe primul loc în preferințele electoratului din toate sectoarele capitalei, iar în suburbiile mun. Chișinău PAS înregistrează cel mai bun rezultat – 68,76%.

Vedeți mai jos rezultatele înregistrate la ora 22:40 în fiecare dintre sectoarele municipiului Chișinău.

Astăzi, 11 iulie 2021, în R. Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al XI-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Cetățenii aleg o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului. Secțiile de votare din țară și-au început activitatea la ora 7:00 și s-au închis la ora 21:00, ora Moldovei.

3 287 140 cetățeni cu drept de vot au fost așteptați la urne să aleagă componența viitorului Parlament de la Chișinău, să decidă cine va ocupa cele 101 fotolii de deputat, pentru un mandat de 4 ani.

În cursă sunt înregistrați 23 de concurenți electorali, dintre care 20 de partide, 2 blocuri electorale și un candidat independent.