Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Incident după o emisiune. Dorin…

Incident după o emisiune. Dorin Chirtoacă ar fi fost lovit de Octavian Ţîcu: „A urmat un picior sau un pumn în spate. Nu am văzut”

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, susține că a fost lovit de deputatul Octavian Țîcu în spate, după o emisiune în care au discutat rezultatele alegerilor.

Potrivit lui Chirtoacă, lovitura a avut loc după un schimb de replici pe care l-a avut cu Octavian Țîcu, după încheierea emisiuni „Punctul pe Azi ” de la TVR Moldova la care au participat ambii.

„ După încheierea emisiunii din această seară de la TVR, am mers, tradițional, și am strâns mâna parcipanților la emisiune, A. Țăranu și O. Ticu, precum și moderatorului, Vasile Munteanu, și producătorului, Zina Cerchez. Atunci când l-am salutat pe O. Ticu, deși am dat mâna unul cu altul, am văzut că el a întors capul, demonstrativ, în altă parte, moment în care i-am spus: “Mai uită-te în ochii celui cu care dai mâna, domnule Ticu!”. Replica dumnealui a fost: „Mergi acolo înainte, bulică (de fapt cuvântul era cu literă „p”). I-am replicat: „Ești o jigodie”, și m-am îndreptat spre ieșire.
A urmat un picior sau un pumn spate. Nu am văzut cu ce anume a lovit, pentru că eram întors cu spatele și mergeam în drumul meu”, se arată în postarea pe Facebook a fostului primar.

Chirtoacă a mai adăugat că s-a abținut să-i răspundă în același mod lui Octavian Țîcu și că a scris despre cele întâmplate pentru că are minim 4-5 martori și pentru a evita distorsionarea informației.

Potrivit liberalului, incidentul nu-l va face să renunța la discuțiile „pentru consolidarea curentului unionist”.

„Chiar și în aceste condiții, PUN și O. Țîcu vor primi o invitație pentru participarea la discuții și negocieri pentru consolidarea curentului unionist, deși cu toții puteți trage niște concluzii, legat de cei care după ce pierd alegeri, pierd dezbateri la emisiuni, sar la bataie și lovesc în spate. Așa a făcut și Ivan Ceban, încă în 2015”, spune președintele PL.

La rândul său, Deputatul Octavian Țîcu neagă că l-ar fi lovit în spate pe fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, precizând că doar l-ar fi împins să nu-mi stea în cale”.

FOTO: captură ecran TVR