Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Grozavu a dispus sistarea lucrărilor…

Grozavu a dispus sistarea lucrărilor de demolare a cinematografului Gaudeamus

Lucrările de demolare a clădirii fostului cinematograf „Gaudeamus” au fost sistate. O dispoziție în acest sens a fost semnată de către viceprimarul Nistor Grozavu, după ce în dimineața zilei de astăzi, 11 iunie, mai mulți cetățeni au protestat față de demolarea clădirii și drept urmare a unei interprelări a primarului ales al capitalei, Andrei Năstase.

„Primăria municipiului Chişinău informează că în această dimineaţă au fost sistate lucrările de desfiinţare a construcţiei din str. Vasile Alecsandri, 4, clădirea fostului Cinematograf „Gaudeamus”. 
Potrivit dispoziţiei viceprimarului Nistor Grozavu, decizia de sistare a lucrărilor a fost luată ca urmare a acţiunilor de protest organizate de un grup de cetăţeni, nemulţumiţi de demolarea clădirii fostului Cinematograf „Gaudeamus” şi în urma interpelării domnului Andrei Năstase, primar ales al municipiului Chişinău”, se arată în comunicatul Primăriei.

Lucrările de demolare a sediului fostului cinematograf „Gaudeamus” au fost demarate săptămâna trecută, fapt ce a generat nemulțumirea mai multor chișinăuieni, dar și a primarului general ales, Andrei Năstase.

Andrei Năstase s-a afișat astăzi, 11 iunie, la Gaudeamus și a cerut proprietarilor să sisteze lucrările. În timp ce proprietarii terenului l-au acuzat pe Andrei Năstase de show politic, primarul ales susține că are loc o provocare pusă la cale de liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, și socialiști.

Tereul de 0.2497 ha din str. Vasile Alecsandri 4 și clădirea fostului cinematrograf „Gaudeamus”, cu o suprafață de 1007,5 metri pătrați, sunt proprietatea privată a SRL „Cristivlad”.

Autorizația de desființare a cinematografului a fost semnată încă în august 2016 de către viceprimarul Nistor Grozavu. Acesta declara că: „în locul cine­ma­to­gra­fu­lui Gau­dea­mus se pro­pune să fie rea­li­zată o nouă con­struc­ție. Atât clă­di­rea, cât și tere­nul afe­rent sunt pro­pi­e­tate pri­vată. Pro­iec­tul pre­vede păs­tra­rea sălilor cine­ma­to­gra­fu­lui şi spa­ţi­ile publice pen­tru res­ta­u­rante. Cele­lalte nivele vor fi spa­ţii loca­tive”.

Potrivit schiței de proiect, realizată de beneficiarul acestuia, SC „Cristivlad” SRL, și investitorul SC „Inamstro” SRL, urmează a fi ridicat un bloc rezidențial cu 15 etaje, dintre care două subterane. În document nu se precizează nimic despre păstrarea sălilor cinematografului.

Foto: Constantin Grigoriță