Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   FOTO/ Garderoba de elită a…

FOTO Garderoba de elită a bașcanei. Cum Irina Vlah a cheltuit pe haine și accesorii mai mult decât salariul său anual

Sursa foto: Nokta

Bașcana Găgăuziei Irina Vlah a purtat în 2022 haine, bijuterii și accesorii care au costat mai mult decât salariul său anual, care anul trecut a fost de 296 de mii de lei sau aproximativ 15 mii de euro. Astfel, Vlah are, potrivit unei analize a jurnaliștilor de la Nokta, peste 40 de sacouri diferite, care costă de la 200 de euro fiecare, bijuterii în valoare de 2 000 de dolari, cinci perechi de ceasuri elvețiene de sute și mii de euro și ochelari de 1 400 de euro.

Cercei de două mii de dolari și o brățară Versace

Nokta a analizat toate fotografiile publicate de Vlah pe rețelele de socializare în anului 2022 și a găsit cel puțin de 14 bijuterii diferite, realizate din pietre și metale asemănătoare bijuteriilor. Niciuna dintre acestea nu a fost incluse de bașcană în declarația de avere și interese personale pentru 2022 sau în declarațiile din anii precedenți.

Într-o fotografie postată pe pagina de Facebook a Irinei Vlah, bașcana apare cu o brățară cu capul de Meduză ca de pe logo-ul Versace. Pe site-ul producătorului, prețul pentru brățările Versace variază de la 400 până la 1 800 de dolari.

De asemenea, jurnaliștii de la Nokta au observat că bașcana are și cercei de la un alt brand scump, Frey Wille. Cerceii din aur de la Frey Wille, care sunt foarte asemănători cu cei purtați de Vlah, costă 2 000 de dolari sau 1 800 de euro.

Ochelari Gucci, Miu Miu, Bottega Veneta

Toți ochelarii pe care îi poartă Irina Vlah se potrivesc cu ramele unor mărci celebre: Gucci, Miu Miu, Bottega Veneta. Cei mai ieftini dintre ei costă de trei ori mai mult decât pensia minimă din R. Moldova după indexare.

Ochelarii Gucci costă 435 de dolari (397 de euro) de la producătorul oficial. Ochelari de la marca italiană MIU MIU costă 420 de dolari, pe site-ul oficial al producătorului, iar pe un alt site sunt mai ieftini – 240 de euro cu o reducere de 25%. Ochelarii de soare Gucci costă 435 dolari (397 euro). Pe un alt site, aceleași rame costă 261 de dolari, adică 236 de euro, dar numai pentru că este ultima pereche și doar o singură mărime. Ochelarii de soare Bottega Veneta costă 615 dolari (556 de euro).

Cinci ceasuri elvețiene

Bașcana Irina Vlah are și o colecție de ceasuri de mână. Costul acestora este de câteva ori mai mare decât costul ochelarilor menționați mai sus. Ceasul elvețian LONGINES DOLCEVITA costă 1 534 de euro pe site-ul oficial al producătorului, ceasul Frederique Constant costă 1 750 de dolari, un alt ceas Frederique Constant costă 1 105 de euro, pe un alt site ceasul costă 811 euro. Bașcana are și un ceas Movado Museum Classic de 825 de dolari, iar ceasul Tous costă 485 de dolari.

40 de sacouri. Unul dintre acestea costă peste o mie de euro

În 2022, bașcana a apărut în public în 40 de sacouri diferite. Unele dintre ele sunt de aceeași culoare și stil, iar aproximativ jumătate aveau și un set cu pantaloni. Dintre cele 40 de sacouri, jurnaliștii au reușit să găsească pe internet doar șase. Cel mai ieftin costă 200 de euro, iar cel mai scump – 1 860 de euro. Toate sacourile erau similare cu cele ale casei de modă italiene Weekend Max Mara.

De asemenea, în fotografiile Irinei Vlah jurnaliștii au găsit câteva haine a căror brand au reușit să-l identifice. O rochie Weekend Max Mara de 326 de dolari cu 55% reducere. Înainte de reducere, costa 725 de dolari. Și o cămașă de la același brand de 181 de euro. Mai multe detalii despre prețul hainelor purtate de bașcana Irina Vlah în 2022 citiți în materialul realizat de jurnaliștii de la Nokta.

Irina Vlah a câștigat alegerile pentru funcția de bașcană a Găgăuziei în 2015 și 2019 și nu a mai putut candida pentru un al treilea mandat. Actualul mandatul al acesteia expiră în iulie 2023.