Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   „Este foarte important ca să…

„Este foarte important ca să oferim țării astăzi 30 de minute”. Mesajul președintei cu două ore înainte de închiderea urnelor

Cu două ore înainte de închiderea urnelor de vot pe teritoriul R. Moldova, președinta Maia Sandu îi îndeamnă pe cetățeni să iasă la vot pentru ca următorul parlament să fie cât mai reprezentativ. „Este mult mai ușor să mergem astăzi 30 de minute la secția decât să ieșim după asta zile-n șir în stradă și să ne exprimăm nemulțumirea față de un parlament care să nu ne reprezinte”, a declarat Sandu într-un video live pe facebook.

Mesajul Maiei Sandu:

„Mai sunt două ore până se închid secțiile de vot aici, în R. Moldova. Sunt două ore foarte importante, care pot fi hotărâtoare pentru viitorul R. Moldova. Știu că majoritatea celor care mă urmăresc au fost deja la vot, dar probabil aveți cunoscuți, prieteni, rude care cred că lucrurile se pot hotărî și fără votul lor, care cred că votul lor nu este decisiv. Vă îndemn să vorbiți cu ei și să-i convingeți să meargă la vot. Procesul democratic este foarte important și în acest proces democratic, în ziua alegerilor, noi cu toții, cu cât mai mulți ieșim la vot, cu atât mai mare este șansa noastră ca să oferim țării soarta pe care o merită, ca să ne decidem cu toții împreună viitorul.

Știu că unii dintre voi vor să meargă la meci. Vă rog să vă faceți drum întâi până la secția de vot. Cei care au ieșit să-și petreacă ziua de odihnă împreună cu cei dragi mai aveți timp în aceste două ore ca să ajungeți la secția de vot. Este foarte important ca să oferim țării astăzi 30 de minute, să putem să contăm pe un parlament responsabil în următorii patru ani. Este mult mai ușor să mergem astăzi 30 de minute la secția decât să ieșim după asta zile-n șir în stradă și să ne exprimăm nemulțumirea față de un parlament care să nu ne reprezinte și care să nu muncească în interesul cetățenilor.

Astăzi puterea este în mâinile cetățenilor și este foarte important ca să mergem la vot într-un număr cât mai mare, pentru ca următorul parlament să fie cât mai reprezentativ, ca să ne reprezinte pe toți noi, cetățenii R. Moldova”.

Până la ora 19:00, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, își exprimaseră votul 1 303 471 de cetățeni, ceea ce reprezintă 43,32% din numărul de alegători înscriși în listele electorale.