Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Candidata PSRM i-a devansat pe…

Candidata PSRM i-a devansat pe contracandidații săi pe circumscripția nr. 2 (Ocnița)

Candidata din partea Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Irina Lozovan a obținut victorie pe circumscripția nr. 2, or. Ocnița. Aceasta a obținut peste 50% din voturile alegătorilor – dublu față de Vadim Lesnic, reprezentant al Partidului Democrat din Moldova (PDM), care s-a plasat pe locul doi cu aproximativ 26% de voturi.

Al treilea rezultat îl deține candidatul Eduard Fedișin. Pentru el au votat aproximativ 2 600 de alegători. Astfel, Partidul Șor obține doar 8% din voturi în această circumscripție.

Alege2019 scrie că Irina Lozovan și-a început activitatea profesională în 2001 în funcția de juristă a SRL Dermax din or. Lipcani, r. Briceni. Ulterior, între  2003 și 2012, a lucrat în cadrul Poliției de Frontieră (inspector, plutonier major) în or. Lipcani. Din 2014 ea este angajată a PSRM, inițial în calitate de Secretar Executiv al Organizației Teritoriale Ocnița, iar din 2015, în calitate de Președintă a Organizației Teritoriale Ocnița.

Conform declarației de avere și interese personale pentru 2017 – 2018, Lozovan a ridicat un salariu de peste 100 de mii de la PSRM. Candidata socialiștilor are în proprietate două terenuri intravilane, obținute în 2004 și 2003.  Tot în 2003, Lozovan arată că a primit printr-un contract de donație o casă de locuit de 99,5 m.p., a cărei valoare o estimează la aproape 66 mii de lei.

În circumscripția nr. 2 au mai participat candidatul Țopa Andrei (PCRM), Ciobanu Remus (ACUM), și
Pleșca Eduard (Partidul Nostru).

Urmăriți harta interactivă de pe Ziarul de Gardă pentru a vizualiza cine sunt candidații care au câștigat în circumscripțiile uninominale.