Principală  —  Ştiri   —   „Consilierii lui Ion Ceban care…

„Consilierii lui Ion Ceban care blochează și nu vor să aloce banii din buget pentru grupele cu program prelungit”. Primarul capitalei susține că instituția este „este ținta unei ofensive instituționale fără precedent”

Colaj foto: ZdG

Edilul capitalei Ion Ceban susține că administrația municipiului Chișinău „este ținta unei ofensive instituționale fără precedent”. Primarul general a făcut publică imaginea unui material publicitar cu caracter politic în care sunt prezentați „consilierii lui Ion Ceban care blochează și nu vor să aloce banii din buget pentru grupele cu program prelungit” . Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) recunosc că formațiunea a tipărit foile, dar spun că „este o acțiune de informare”.

Ion Ceban susține că atacul poartă „un caracter complex și se desfășoară pe mai multe planuri”, exemplificând: „constrângeri bugetare și tentative de a controla politic direcțiile municipale, proteste false și campanii ghidate de dezinformare”.

(…) Spre regret, sunt folosite pe larg instrumente periculoase, precum dezinformarea și știri false. Zilnic, în Chișinău sunt produse și distribuite materiale și postări tendențioase menite să justifice această ofensivă împotriva administrației capitalei. Autorii acestor acțiuni periculoase își doresc o administrație marionetă în Chișinău și pregătesc o escaladare a tensiunilor în jurul Primăriei capitalei”, a notat Ceban. Primăria Chișinău a publicat și materialul la care s-a referit în care sunt prezentați „consilierii lui Ion Ceban care blochează și nu vor să aloce banii din buget pentru grupele cu program prelungit”. Totodată, pe pliant oamenii sunt invitați să vină joi, 8 februarie, la Primărie, pentru a cere consilierilor „să voteze pentru interesul copiilor și finanțarea grupelor cu program prelungit”.

Contactat de ZdG, comunicatorul PAS în Consiliul Municipal Chișinău, Sergiu Bejenari, a declarat că materialele publicitare sunt „o acțiune de informare”.

Reprezentanții PAS afirmă că locuitorii din Chișinău trebuie să cunoască despre faptul că „primarul a tăiat finanțarea și a blocat funcționarea grupelor cu program prelungi, deși în bugetul provizoriu sunt prevăzute 18 milioane de lei pentru grupele cu program prelungit, însă Ion Ceban refuză să-i cheltuie pentru copii. Bani în buget sunt. Grupele cu program prelungit trebuie în continuare finanțate din bugetul Primăriei Chișinău! Pentru aceasta, este necesară decizia Consiliului Municipal Chișinău”.

Următoarea ședință a Consiliului Municipal Chișinău va avea loc joi, 8 februarie.

Pe 30 ianuarie, CMC s-a întrunit în prima ședință de la alegerile locale generale din noiembrie 2023. După două ore de scandal, protest și acuzații, consilierii au reușit să constituie fracțiunile și a comisiile de specialitate. Președinta PAS în CMC, Zinaida Popa, a propus subiecte suplimentare la ordinea de zi – audierea unor șefi de direcții pe subiectul grupelor cu program prelungit, bugetul municipal și asistenții personali, însă reprezentanții MAN, PSRM și PCRM au ales să nu le susțină prin abținere de la vot.