Principală  —  Ştiri   —   LIVE/ Prima ședință CMC: După…

LIVE Prima ședință CMC: După două ore de scandal, protest și acuzații, ordinea de zi încă nu a fost aprobată

Foto: privesc.eu

Consiliul municipal Chișinău (CMC) s-a întrunit în prima ședință de la alegerile locale generale din noiembrie 2023. La ședință s-au întrunit 50 de consilieri aleși, care urmează să supună votului patru subiecte incluse pe ordinea de zi: atribuirea mandatelor, constituirea fracțiunilor și a comisiilor de specialitate. În sală protestează asistenții personali.

UPDATE 12:09 Continuă scandalul în CMC. Ședința va dura până la ora 17:00.

Foto: privesc.eu

UPDATE 11:50 Consilierii PAS se opun continuării ședinței, fără să fie aprobate propunerile președintei formațiunii în CMC.

Opozanții numesc „show de doi bani” acțiunile reprezentanților PAS.

Foto: privesc.eu

UPDATE 11:35 La o oră de la începutul ședinței, ordinea de zi nu a fost încă aprobată. Părinții și asistenții prezenți în sală scandează: „Rușine!” și „Bani pentru copii”.

UPDATE 11:05 Ordinea de zi nu a fost aprobată. În sală răsună acuzații pe ton ridicat. Zinaidei Popa i-a fost închis microfonul, aceasta folosește o portavoce.

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în CMC, Zinaida Popa, propune subiecte suplimentare la ordinea de zi – audierea unor șefi de direcții, pe care reprezentanții MAN, PSRM și PCRM se abțin să le susțină.

Ședința a început cu jumătate de oră mai târziu, dată fiind întârzierea secretarului general interimar Adrian Talmaci.

Doc: chisinau.md