Principală  —  IMPORTANTE   —   Interpretul din Bosnia și Herțegovina,…

Interpretul din Bosnia și Herțegovina, Goran Bregović, nu va fi prezent la festivalul Gustar, după ce acestuia nu i s-a permis să intre în țară

Sursa foto: CNN

Organizatorii Festivalului Muzical Gustar au anunțat că interpretul din Bosnia și Herțegovina, Goran Bregović, alături de trupa sa, nu va putea fi prezent la concert, exact în ziua pentru care acesta era preconizat. Potrivit organizatorilor, interpretului nu i-a fost permisă intrarea în R. Moldova, fiind întors înapoi de pe Aeroportul Internațional Chișinău. În 2015, interpretul a avut o prestație în Crimeea, motiv pentru care mai multe concerte de-ale lui din Ucraina au fost ulterior anulate.

„Ne cerem scuze pentru situația și disconfortul creat, însă vă așteptăm în continuare la festival astăzi, unde ne vom asigura să aveți o petrecere frumoasă alături de ceilalți artiști așteptați cu mult drag de către voi. Vă amintim că pe scenă îi așteptăm pe Misha Grossu Band, Moonlight Breakfast, Vali Boghean Band și câștigătorii Eurovision 2022 – Kalush Orchestra”, se arată în mesajul de pe pagina oficială a Festivalului.

Ulterior, organizatorii au publicat și un mesaj din partea lui Goran Bregović.

„Dragii mei prieteni moldoveni! Îmi cer scuze pentru că nu am putut cânta astăzi la Festivalul de Muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți când nu am fost lăsați să intrăm în Moldova pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială. Fac turnee extinse cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Vă iubesc foarte mult țara și este o plăcere pentru mine să răspund oportunității de a concerta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost lipsit de bucuria și plăcerea de a apărea în fața voastră de data aceasta. Dar vă asigur că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele din Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri! Cu drag, Goran Bregovic”, se menționează în mesajul artistului.

Festivalul Muzical Gustar se desfășoară în acest an în perioada 18 august-20 august. Goran Bregović și trupa sa trebuiau să iasă pe scenă în cea de-a treia zi a festivalului, adică astăzi, 20 august.

Potrivit site-ului entertix.md, una dintre platformele oficiale unde erau comercializate biletele pentru eveniment, biletele pentru seara de astăzi au costat între 300 și 400 de lei.

Captură de ecran ZdG

Concertele din 2015 din Ucraina ale muzicianului au fost anulate, după ce acesta a avut o prestație în Crimeea, în același an, potrivit BBC.

„Motivul anulării concertelor este situația care s-a creat în jurul artistului în Ucraina, în legătură cu prestația sa în Crimeea din 26 martie 2015”, scria atunci site-ul companiei de concerte Kvartal.

Ulterior, acesta a spus că consideră ridicolă interdicția autorităților ucrainene de a intra în țară și nu regretă că a mers să concerteze în Crimeea anexată de Rusia.