Principală  —  Ştiri   —   Încă două țări acceptă prelungirea…

Încă două țări acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor R. Moldova

Lituania și Serbia completează lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor R. Moldova. Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru. 

Lista conform situației la 1 iulie 2022: Letonia, Statul Israel, Federația Rusă, Armenia, Estonia, Azerbaidjan, Croația, Irlanda, Ucraina, Lituania, Serbia.

Autoritățile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetățenii care folosesc în scopul călătoriei pașapoartele a căror perioadă de valabilitate este expirată, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decât în mod obișnuit.

Misiunile diplomatice și consulare spun că realizează în continuare demersurile necesare în vederea obținerii acordului acestora pentru operaționalizarea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Anterior, pentru implementarea Dispoziției Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 21 din 18 mai 2022 privind prelungirea valabilității pașapoartelor, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a notificat autoritățile străine despre decizia de extindere a valabilității pașapoartelor și a solicitat recunoașterea acestora drept documente de călătorie valabile.