(FOTO, VIDEO) Seara zilei de 19 iulie 2017. Scandări și altercații în fața Parlamentului de la Chișinău

În această seară, în fața legislativului de la Chișinău s-au adunat mai mulți cetățeni, împărțiți, practic, în două grupuri. Un grup omogen de bărbați susține că a venit să militeze pentru votarea schimbării sistemului electoral, alt grup – format din cetățeni de diferite vârste, bărbați și femei, își adjudecă locul pentru protestul anunțat de către partidele de opoziție pentru mâine, 20 iulie 2017.

Parlamentul este păzit de cordoane de polițiști, care sunt dislocați în număr mare și în spatele clădirii. În fața legislativului, cetățenii nu au voie să pășească în scuarul Parlamentului, fiind ținuți de polițiști doar pe trotuarul de lângă bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Oamenii scandează „Libertate!”, „Rușine!”. Au apărut și altercații însă, din cauza întunericului, este dificil să fie identificați provocatorii.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *