Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul „Metalferos”: Nașul lui Dodon…

Dosarul „Metalferos”: Nașul lui Dodon l-ar fi intimidat pe procurorul Rurac, care și-a dat demisia

Serghei Catană, nașul de cununie al președintelui R. Moldova, Igor Dodon, l-ar fi intimidat pe procurorul Eugeniu Rurac, care a instrumentat dosarul privind „Metalferos”, în cadrul căreia Catană deține funcția de director financiar. Declarația a fost făcută miercuri, 19 februarie, la emisiunea „Secretele puterii” de la Jurnal TV, de către procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care se află sub control judiciar. ZdG va solicita reacțiile persoanelor vizate mâine.

Morari a afirmat că Rurac a depus și un raport în acest caz, despre care ar cunoaște procurorul general, care ar fi trebuit, în opinia lui Morari, să ia măsuri.

„Cu regret, atunci când tu nu poți schimba cursul investigației, începi a bate în persoane care fac investigații și compromiți. Dacă tu schimbi persoanele care fac urmărirea penală și sunt la o etapă avansată, cei care vin noi, din urmă, nu cunosc particularitățile, este necesar timp pentru a intra în esență și aceasta periclitează buna desfășutrare a urmăririi penale”, a subliniat acesta.

Mai mult, Viorel Morari a menționat că „Metalferos” a refuzat recunoașterea în calitate de parte vătămată sau civilă privind acțiunile prin care erau scoase mijloace financiare de zeci de milioane săptămânal.

„Aici e semn de întrebare: dacă pretinsa parte vătămată nu recunoaște prejudiciul, înseamnă că schema este în continuare desfășurată”, a conchis el.

Eugeniu Rurac a plecat din sistem luna trecută, invocând motive personale. Totuși, unele surse au declarat atunci că ar fi fost amenințat de către conducerea „Metalferos”. El a gestionat mai multe dosare de rezonanță.