Principală  —  Ştiri   —   UPDATE/ Valeriu Pașa, despre noua…

UPDATE Valeriu Pașa, despre noua funcție în Comisia națională pentru monopol fiscal: „Fac voluntariat”

Sursă: ZdG

UPDATE 15:05 Valeriu Pașa, numit de Guvern în funcția de membru al Comisiei naționale pentru monopol fiscal miercuri, 8 mai, a venit cu o primă reacție.

„Astăzi am fost numit membru al Comisiei Naționale pentru Monopol Fiscal. Este o funcție neremunerată. La fel cum este neremunerată și nu reprezintă o funcție publică statutul meu de membru al Consiliul Centrului pentru Comunicare Strategică.

Din ambele poziții fac cu multă plăcere voluntariat pentru interesul public. În calitate de membru al Comisiei pentru monopol fiscal voi pleda pentru sporirea instrumentelor de control al Statului asupra proceselor economice din stânga Nistrului. Mai simplu spus – să facem ordine pe piața de energie electrică și cea a metalelor uzate, astfel încât tot felul de șmecheri de tipul lui Andronache să nu poată folosi în interes propriu situațiile incerte create de lipsa efectivă a controlului Statului asupra întreprinderilor din stânga Nistrului. De exemplu să pună pe umerii consumatorilor costurile pentru energia de echilibrare ș.a.”, a scris expertul pe rețelele de socializare.

Știrea inițială

Valeriu Pașa, președintele Asociației Obștești WatchDog.MD, membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, a fost numit într-o nouă funcție – membru al Comisiei naționale pentru monopol fiscal. Membrii Guvernului Recean au votat numirea acestuia în ședința de miercuri, 8 mai.

Valeriu Pașa l-a înlocuit în Comisie pe Stas Madan, director de program în cadrul Centrului Analitic Independent Expert Grup, potrivit Dispoziției Guvernului cu privire la aprobarea componenței nominale a Comisiei naționale pentru monopol fiscal.

Conform actului aprobat de Guvern, decizia vine după ce expertul Stas Madan s-a retras din componența Consiliului.

Conform regulamentului, Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED) desemnează doi reprezentanți ai societății civile din domeniul economic în Comisie, astfel, reprezentanții MDED l-au numit pe Valeriu Pașa.

Comisia națională pentru monopol fiscal, instituită de Guvern în decembrie 2022, este „un organ colegial, cu caracter consultativ, fără statut de persoană juridică”. Aceasta este formată din reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile.

CNMF by Ziarul de Gardă