Principală  —  Ştiri  —  Social   —   DOC/ Anul școlar începe sub…

DOC Anul școlar începe sub genericul „Moldova Europeană”

școala
laurentiumihai.ro

Noul an de studii 2023-2024 va începe pe 1 septembrie, în zi de vineri. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a transmis o circulară către școli și licee, conform căreia, prima lecție se va desfășura cu genericul „Moldova Europeană”.

Profesorii vor elabora mesajul educațional al primei lecții în conformitate cu nivelul specific de înțelegere al elevilor din ciclul primar, gimnazial și liceal. În funcție de vârsta elevilor, sunt propuse tematici conexe pentru discuții ce vizează „integrarea europeană, obiectivele și valorile europene, libertatea și democrația unui stat”.   

Potrivit comunicatului de presă oferit de MEC, alegerea subiectului este motivată de faptul că Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În R. Moldova, anul școlar începe tradițional pe 1 septembrie. Prima zi de școală se celebrează în cadrul unui careu festiv, urmat de prima lecție. Subiectul pentru această oră este stabilită, în fiecare an, de către Ministerul Educației. În anul precedent, elevii au discutat despre eroii căzuți în războiul de pe Nistru.