Centrul de Telecomunicaţii Speciale reacționează după informațiile dezvăluite astăzi de ZdG

Într-o postare pe site-ul oficial al instituției, Centrul de Telecomunicaţii Speciale vine cu o reacție la informațiile dezvăluite astăzi de ZdG. „Având în vedere informaţiile apărute în presă precum că Centrul de Telecomunicaţii Speciale ar fi implicat în falsificarea votării în cadrul unui sondaj realizat de o publicaţie periodică din Republica Moldova, în acest sens fiind afişată şi o adresă IP, venim cu următoarea precizare:
CTS oferă adrese IP tuturor autorităţilor publice centrale. Aceste adrese rămân oficial ca şi proprietate a CTS, dar sunt folosite de respectivele autorităţi. CTS nu poartă răspundere pentru modul în care aceste adrese sunt folosite de către cei cărora le-au fost transmise. Reiterăm şi pe această cale că CTS nu se implică în alte activităţi, decât cele ce-i revin în conformitate cu legislaţia în vigoare. Ne exprimăm  deschiderea către presă şi, totodată, facem apel către jurnalişti să dea dovadă de corectitudine în relatarea informaţiilor ce vizează CTS”, se precizează în comunicat. Reacția Centrului de Telecomunicaţii Speciale vine după ce astăzi ZdG a publicat un material în care se arată că unul din IP-urile ce aparțin instituției a fost folosit pentru a denatura rezultatele unui sondaj postat pe zdg.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

11 comentarii

 1. andrei balan

  Plahotniuc a cistigat si in alt sondaj facut de Ziarul National. Acolo tot a fost falsificat? Ajunge…nu prosstiti lumea!

 2. Eu aștept ca Ziarul de Gardă să prindă curaj și să își ceară scuze pentru postare, precum și să creeze un articol în care să explice greșeala făcută cînd a acuzat o instituție statală că a fabricat un sontaj, și că a postat informații confidențiale încălcînd dreptul de vot și secretul votului

 3. Hasdeu Hasdeu

  În primul rând trebuie să spunem că sondajul trebuia să includă voturile pe ip-urile unice, strict vorbind. Faptul că autorii sondajului au fost dispuși democratic să ofere șansa de vot oricărui utilizator a scos la iveală armata de trolli pediști. Pe de altă parte existența CTS este dictată nu numai de siguranța cibernetică, ci și lupta cu terorismul cibernetic, parte a căruia este trollingul pedist.
  CTS trebuie să ne spună în ce instituție se ascund acești trolli, ca să ne convingem și noi că postacii lui plohotniuc sunt plătiți din banii … statului.

 4. vitalie constantinov

  Consider ca oricit nu ar incerca televiziunile si site-urile lui Filat sa atace partidele pro-europene oricum nu le va reusi in final. De partea lor este minciuna si manipularea.

  • Hasdeu Hasdeu

   Refrenul ”pro-europeni” îl aud de 6 ani. În acest răstimp în afară de ”evro-remont” nu am văzut nimic – nici tu justiție, nici poliție, nici medicină, nici educație, nici politici sociale, nici cultură, nici economie. Deci, nu mai merge bluful. Șase ani le-au fost destui.

 5. Simion

  Catelusa de companie a Catelusului cu par sur si cret, interlop prins la rata in cotet, re-actioneaza…Catelusa cu motz tuflit si miros de lup perfid latra cai verzi pe pereti.

 6. Anatolie Mereuta

  Acest Plahotniuk se vrea un Berluskoni de Moldova sau chiar in Porosenko al Moldovei,adica un oligarh ajuns politician,pe principiul ca un superbogat ajuns in functii nici nu fura,nici nu sunt corupti, poate fi si adevarat numai ca al nostru este suspectat de privatizari dubioase in timpul lui Voronin,Iar dorinta de pe net cu vot majoritar pt,Plahotniuk nu se regaseste in sondaje unde Plaho este cu credibilitate mica si majoritar nedorit nici ca prim-ministru,nici ca presedinte,dar la noi se poate orice,dar prea ne cred toti moldoveni prosti,dar eu nu cred asta ,iar Plahotniuk sa ramana la afaceri,sa-i lase pe altii sa faca politica,ca sa nu fim stat captiv si corupt,,

 7. Николае Киобану

  Dupa cum am inteles eu nu este vorba ca lucratorii sau sefii de la CTS posteaza spam,dar functionarii de la unelea ministere si intreprinderi de stat inloc sa-si indeplineasca obligatiunile de serviciu, se ocupa cu alte treburi.Pai cum sa mai progreseze Tara asta daca in institutiile statului e un haos total ? Si apoi nu e exlus faptul,ca PD-ul sa aiba echipe de postaci cu IP de la CTS. Aceste investigatii trebuie continuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *