Principală  —  IMPORTANTE   —   Cazul cartușelor dispărute: Ministrul Afacerilor…

Cazul cartușelor dispărute: Ministrul Afacerilor Interne a dispus organizarea unei revizii suplimentare la toate entitățile subordonate MAI-ului

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova/ Facebook

Ministrul Afacerilor Interne al R. Moldova (MAI), Adrian Efros, a dispus organizarea unei revizii suplimentare la toate entitățile subordonate MAI-ului, după ce marți, 6 februarie, s-a descoperit că 3 200 de cartușe au dispărut din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, fiind înlocuite cu pietre și nisip.

Efros a declarat pentru presă că vor fi supuse anchetei atât persoanele cu funcție de execuție, cât și cele cu funcții de conducere.

„Verificările conform documentelor de conducere au loc anual în cadrul inventarierilor care sunt desfășurate în întregul sistem al Ministerului Afacerilor Interne.

Eu astăzi am dispus un ordin prin care am indicat verificarea repetată, minuțioasă, bucată cu bucată, pe serie a armamentului și a tuturor loturilor de muniții din toate entitățile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Noi investigăm atât persoane cu funcție de execuție cât și persoane cu funcții de conducere care au în gestiune foarte clar reglementat gestionarea armamentului și munițiilor”, a spus ministrul.

Anterior, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Realitatea că lăzile cu muniție făceau parte dintr-un lot eliberat încă în 2022.

„Lăzile cu muniție au fost eliberate încă în anul 2022 pentru forțele de intervenție, dar când a venit timpul de a le preda înapoi s-a observat că nu există sigilul la o ladă care a fost întoarsă înapoi. S-a depistat că în loc de cartușe erau pietre și nisip. Acum Procuratura este la fața locului, are loc anchetarea: cui i-a fost eliberată această ladă, cine a fost responsabil, pentru că în fiecare grup este cineva responsabil de muniția necesară”, a afirmat Carp, cu referire la datele obținute de acesta de la Ministrul Afacerilor Interne.