Principală  —  Ştiri   —   Autoritățile s-au răzgândit. Transportul public…

Autoritățile s-au răzgândit. Transportul public din Chișinău va circula totuși și în weekend între 1 și 15 martie

Transportul public din municipiul Chișinău va circula și în zilele de sâmbătă și duminică în conformitate cu programul de weekend, stabilit anterior. Decizia a fost luată sâmbătă, 27 februarie, de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a capitalei.

Pe de altă parte, vineri, 26 februarie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică hotărâse că „transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică”. Despre acest lucru s-a scris și într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Totodată, potrivit hotărârii publicate de Primăria Chișinău, transportul public „va funcționa în continuare la capacitate maximă în zilele de lucru, cu respectarea obligatorie a prescripțiilor de sănătate publică”.

În același timp, a fost dispusă desfășurarea procesului educațional la distanță în cadrul instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și preuniversitar de pe teritoriul municipiului Chișinău în perioada 1-15 martie 2021, conform hotărârii de vineri a Comisiei Naționale de Sănătate Publică. 

Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice deschise și închise pe întreg teritoriul municipiului Chișinău, inclusiv în stradă și în transportul public, rămâne obligatorie. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul.