Principală  —  IMPORTANTE   —   Astăzi are loc turul doi…

Astăzi are loc turul doi al alegerilor repetate pentru alegerea primarului în localitatea Aluatu, raionul Taraclia

Imagine-simbol. Foto: ZdG

Duminică, 3 decembrie 2023, în satul Aluatu, raionul Taraclia, are loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității, pentru care candidează concurenții electorali din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și a Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat emis de Comisia Electorală Centrală (CEC).

În localitate va fi deschisă o singură secție de votare, pe listele electorale de bază fiind incluși 770 de alegători. Aceasta va fi deschisă în intervalul de timp 07:00 și 21:00.

Pentru acest scrutin au fost tipărite 768 buletine de vot (500 în limba română și 268 în limba rusă).

Potrivit comunicatului, pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

De asemenea, alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu chiar și în ziua votării, până la ora 14:00, cererea fiind însoțită și de un certificat medical.

În urma organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constat că în 8 localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia.

După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei 3 candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur, ce a condus la organizarea turului doi de scrutin.