Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ Accidente rutiere comise de…

VIDEO Accidente rutiere comise de polițiști în stare de ebrietate, lipsă de cadre în poliție și salarii de 7000 de lei. Viorel Cernăuțeanu, șeful IGP, la Podcast ZdCe

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a vorbit la Podcast ZdCe despre cazurile recente de accidente rutiere, comise de polițiști în stare de ebrietate, cum sunt sancționați aceștia, dar și ce metode folosesc pentru a se eschiva de la pedepse. De asemenea, șeful IGP a admis că există în continuare cazuri de corupție în rândul polițiștilor și a menționat despre insuficiența de cadre în poliție și despre salariile pe care le consideră prea mici.

Pe parcursul anului curent, au fost 9 cazuri în care polițiștii au fost depistați în stare de ebrietate și au comis accidente rutiere. Asta, trebuie să recunoaștem, este foarte mult pentru noi, pentru Ministerul Afacerilor Interne. (…) Cu părere de rău, avem și unele situații care discreditează și știrbesc foarte mult din imaginea poliției. (…)

Ei găsesc așa o ieșire din situație – să stea 14 zile în concediu medical. De ce 14 zile? Pentru că, din momentul în care persoana depune cerere de concediere, la a 14-a zi angajatorul în mod obligatoriu trebuie să-l elibereze. Și, iată, ei găsesc această portiță juridică, așa încât să fie eliberați la cererea personală, și să nu fie concediați disciplinar. Deoarece se gândesc că asta le-ar da oportunitatea fie să revină, fie să se angajeze într-o altă instituție de forță. Dar din principiu eu, fiind jurist, găsesc alte argumente. Și pur și simplu nu permit eliberarea la cererea personală acestor categorii de angajați”, a declarat Viorel Cernăuțeanu, la Podcast ZdCe.