Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Maia Sandu: „Noi nu…

VIDEO Maia Sandu: „Noi nu începem războaie. Alegem calea europeană, pentru că alegem pacea”

Noi nu începem războaie și nu vrem războaie pe pământul nostru sau în altă parte. Alegem calea europeană, pentru că alegem pacea. Asta a transmis președinta Maia Sandu ceremoniei festive cu ocazia celor 32 de ani de la proclamarea Independenței R. Moldova.

„32 de ani este un drum scurt din perspectivă istorică, dar lung pentru povestea de viață a țării noastre. Pentru noi 32 de ani au fost un drum în care moldovenii au trecut prin momente de dezamăgire, dar și momente pline de speranțe, prin perioade de incertitudine, dar și pline de încredere însă mereu am rămas uniți pentru a proteja ce avem mai scump – familiile, neamul, liberateta”, a spus președinta.

Istoria țării noastre este una a rezistenței. Cunoaștem cu toții problemele cu care ne confruntăm, știm că mai sunt multe lucruri de făcut ca moldovenii să trăiască bine. Înțelegem că fără dreptate nu vom ajunge nicăieri. Mai sunt dintre cei care vor să ne țină de trecut, un trecut al dejamăgirilor, blocați în sărăcie. Dar nu vreau să vorbim azi despre ei. Azi să vorbim despre toți cei care fac țara noastră mai bună, mai puternică în fiecare zi. Vreau să vorbim despre pace. Este cel mai sfânt lucru să poți crește copiii în pace”, a adăugat Maia Sandu.

Șefa statului a punctat că „noi nu începem războaie. Noi nu vrem războaie pe pământul nostru sau în altă parte”.

„Aceasta este dorința fermă a moldovenilor și nimeni nu are dreptul să o încalce. Am ales pacea și o vom alege pentru fiecare familie care a suferit din cauza războiului și pentru fiecare copil care se naște în Moldova și merită să aibă cerul senin deasupra capului. Alegem calea europeană, pentru că alegem pacea”, a mai spus Maia Sandu.