Principală  —  IMPORTANTE   —   SONDAJ iData/ Patru partide, cu…

SONDAJ iData Patru partide, cu șanse de a accede în Parlament, la eventuale anticipate

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, patru partide ar avea șansa de a accede în Legislativ, arată datele unui sondaj realizat de Date Inteligente (iData).

Potrivit cercetării, pe prima poziție s-ar clasa Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), cu 37,99% din preferințele participanților la sondaj care și-au manifestat o opțiune de vot.

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) s-ar clasa pe locul 2, cu 32,83% din voturi.

Cu șanse de a mai accede în Legislativ sunt Partidul Șor (10,79%) și Partidul Nostru (5,02%).

Restul formațiunilor politice sunt sub pragul electoral de 5%.

Autorii sondajului au împărțit și mandatele.

Astfel, PAS ar urma să obțină 44 de fotolii de parlamentar, iar PSRM un număr de 38 mandate. Partidului Șor i-ar reveni 13 fotolii de deputat, iar Partidului Nostru 6 mandate.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-31 ianuarie pe un eșantion de 1.264 respondenți, dintre care 1,2% din regiunea transnistreană, având o eroare de +/-2,8%.

Reprezentanții iData, directorul căreia este Mihai Bologan, fratele deputatului socialist Viorel Bologan, spun că cercetarea a fost efectuată din banii companiei.

Anterior, compania iData a realizat mai multe sondaje înainte de alegerile parlamentare din R. Moldova, dar și alte studii în legătură cu situația socio-politică din R. Moldova. Rezultatele acestora însă, au fost de fiecare dată cu o eroare semnificativă și de fiecare dată în favoarea PSRM și a liderului acestora, Igor Dodon.