Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Podcast ZdCe. Drepturile omului…

VIDEO Podcast ZdCe. Drepturile omului și corupția care le îngrădește

La 9 decembrie a fost marcată Ziua Internațională Anticorupție, iar la 10 decembrie – Ziua Internațională a Drepturilor Omului. În contextul în care corupția este un flagel ce afectează grav societățile și drepturile omului, invitatul Podcast ZdCe este Ceslav Panico, Avocatul Poporului.

Din păcate, și nu doar în Republica Moldova, corupția afectează grav respectarea și protecția drepturilor omului. În 2021, la comanda Oficiului Avocatului Poporului, a fost elaborat un studiu privind percepția drepturilor omului în R. Moldova și peste 60 la sută din respondenți au spus că corupția afectează direct respectarea drepturilor omului”, a declarat Avocatul Poporului, la Podcast ZdCe.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.

Avocatul Poporului a mai vorbit despre cum sunt respectate drepturile omului în stânga Nistrului și ce ar trebui să facă autoritățile de la Chișinău în această privință, despre avertizorii de integritate și de ce numărul lor este atât de mic, despre drepturile refugiaților din Ucraina și ale comunității LGBTQ+ în Republica Moldova.

El s-a referit și la protestatarii plătiți ai Partidului Șor, la situația drepturilor omului în locurile de detenție și în spitalele de psihiatrie.