Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Podcast ZdCe. De unde…

VIDEO Podcast ZdCe. De unde (nu mai) vin gazele și cum ieșim din criza energetică

Gazpromul are niciun motiv să nu livreze suficient gaz Moldovei. Totul a fost achitat”, a declarat Andrei Spînu, viceprim-ministru, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, invitat la Podcast ZdCe. În ceea ce privește tariful al energia electrică, majorat recent, ministrul consideră că acesta ar fi unul corect, reieșind din prețurile de achiziție, dar că este mare pentru consumatorii din R. Moldova.

Care sunt sursele din care ne aprovizionăm cu gaze și ce energie electrică, de ce Gazprom nu ne livrează cantitățile de gaze stipulate în contract și ce măsuri intenționează să ia autoritățile de la Chișinău, de ce Centrala de la Cuciurgan nu mai livrează curent pentru malul drept al Nistrului – sunt întrebări la care răspunde Andrei Spînu, la Podcast ZdCe.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.

R. Moldova trece printr-o criză energetic fără precedent, provocată de războiul din Ucraina, unde rușii au bombardat o mare parte a infrastructurii energetice, iar efectele le simțim și noi, în R. Moldova, Ucraina livrându-ne până nu demult 30 la sută din necesarul de energie electrică. De asemenea, Gazprom a redus livrările de gaze naturale către R. Moldova.