• Oficial/ Veniturile celor care conduc R. Moldova. Ce salarii au primit Dodon, Chicu și Greceanîi în 2019

  Oficial/ Veniturile celor care conduc R. Moldova. Ce salarii au primit Dodon, Chicu și Greceanîi în 2019
  08 aprilie 2020 | 07:58

  Deși au avut venituri de sute de mii de lei, reprezentanții conducerii de vârf a R. Moldova nu indică achiziții în declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2019.

  Șeful statului, Igor Dodon, declară un salariu de peste 226.700 de lei, adică peste 18.800 de lei lunar, iar soția sa, Galina Dodon, angajată la „Exclusiv Media” SRL, a obținut anul trecut aproape 396 de mii de lei, ceea ce ar însemna circa 33 de mii de lei lunar.

  Ca și în declarațiile din ultimii ani, familia Dodon declară un teren intravilan și o casă de locuit, ambele dobândite în anul 2013, precum și creditul de 1.477.000 lei contractat de șeful statului în același an.

  În continuare, familia prezidențială nu declară niciun automobil.

  Premierul Ion Chicu, învestit în funcție în noiembrie 2019, declară pentru anul trecut venituri în sumă de peste 243 de mii de lei: 14.621 de lei pentru perioada în care a fost anul trecut în fotoliul de șef al Executivului, peste 180.000 de lei a primit cât a fost ministru al Finanțelor, până în iunie, iar peste 48 de mii de lei a câștigat din funcția de consilier prezidențial, pe care a îndeplinit-o din iulie până în noiembrie. Totodată, soția acestuia declară un salariu de 131.692 de lei.

  Familia Chicu declară trei terenuri agricole, o vilă și un autoturism Suzuki Vitara, fabricat și procurat în 2015, valoarea căruia este estimată la 200.000 de lei.

  Prim-ministrul are de achitat, până în anul 2022, un credit de 100.000 de lei, contractat în 2018 cu rata dobânzii de 9%.

  Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut anul trecut venituri de peste 305 mii de lei: un salariu de aproape 149 de mii de lei, compensație de peste 12 mii de lei, pensie de peste 135 de mii de lei, alocație de șase mii de lei și un venit de 2700 de lei din arenda unui teren. Soțul acesteia indică o pensie de aproape 39 de mii de lei.

  Conform declarației de avere și interese personale, familia Greceanîi deține două terenuri intravilane și unul agricol, o casă de locuit și un automobil Volkswagen LT 28, folosind și un autoturism Honda CR-V.

  Ultima zi de depunere a declarațiilor de avere și interese personale a fost 31 martie. ZdG va scrie și despre averile oficiale ale altor demnitari.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  „Moldova este în pericol. Nu dăm țara străinilor”, este mesajul preelectoral al Partidului Socialiștilor, care poate fi citit pe panourile stradale. Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt…
  Igor Dodon a spus de ce Moldova este în pericol și cine sunt străinii

  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM, a declarat Igor Dodon, la emisiunea Prime Time, de la Prime TV. „Pe mine așa m-au învățat părinții, bunicii, că tot timpul trebuie să ofer l…
  ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon: Vladimir Voronin va fi cap de listă al Blocului electoral PCRM-PSRM

  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  O femeie de 73 de ani este în stare gravă, internată în secția Reanimare a Spitalului Clinic Bălți, după accidentul din Elizaveta, care a avut loc joi, 13 mai. Informația a fost oferită pentru ZdG de purtătoare…
  O femeie de 73 de ani, în stare gravă la spital, după accidentul din Elizaveta

  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu. „Curtea a…
  DOC/ Curtea Constituțională a declarat inadmisibile sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”

  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin

  În ultimele 24 de ore au fost administrate 13 857 de doze de vaccin, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Cu prima doză au fost vaccinate 11 692 de persoane, iar cu a doua – 2 165.
  În ultimele 24 de ore au fost administrate peste 13 500 de doze de vaccin