• ads
 • Oficial/ Veniturile celor care conduc R. Moldova. Ce salarii au primit Dodon, Chicu și Greceanîi în 2019

  Oficial/ Veniturile celor care conduc R. Moldova. Ce salarii au primit Dodon, Chicu și Greceanîi în 2019
  vizualizări
  08 aprilie 2020 | 07:58

  Deși au avut venituri de sute de mii de lei, reprezentanții conducerii de vârf a R. Moldova nu indică achiziții în declarațiile de avere și interese personale pentru anul 2019.

  Șeful statului, Igor Dodon, declară un salariu de peste 226.700 de lei, adică peste 18.800 de lei lunar, iar soția sa, Galina Dodon, angajată la „Exclusiv Media” SRL, a obținut anul trecut aproape 396 de mii de lei, ceea ce ar însemna circa 33 de mii de lei lunar.

  Ca și în declarațiile din ultimii ani, familia Dodon declară un teren intravilan și o casă de locuit, ambele dobândite în anul 2013, precum și creditul de 1.477.000 lei contractat de șeful statului în același an.

  În continuare, familia prezidențială nu declară niciun automobil.

  Premierul Ion Chicu, învestit în funcție în noiembrie 2019, declară pentru anul trecut venituri în sumă de peste 243 de mii de lei: 14.621 de lei pentru perioada în care a fost anul trecut în fotoliul de șef al Executivului, peste 180.000 de lei a primit cât a fost ministru al Finanțelor, până în iunie, iar peste 48 de mii de lei a câștigat din funcția de consilier prezidențial, pe care a îndeplinit-o din iulie până în noiembrie. Totodată, soția acestuia declară un salariu de 131.692 de lei.

  Familia Chicu declară trei terenuri agricole, o vilă și un autoturism Suzuki Vitara, fabricat și procurat în 2015, valoarea căruia este estimată la 200.000 de lei.

  Prim-ministrul are de achitat, până în anul 2022, un credit de 100.000 de lei, contractat în 2018 cu rata dobânzii de 9%.

  Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut anul trecut venituri de peste 305 mii de lei: un salariu de aproape 149 de mii de lei, compensație de peste 12 mii de lei, pensie de peste 135 de mii de lei, alocație de șase mii de lei și un venit de 2700 de lei din arenda unui teren. Soțul acesteia indică o pensie de aproape 39 de mii de lei.

  Conform declarației de avere și interese personale, familia Greceanîi deține două terenuri intravilane și unul agricol, o casă de locuit și un automobil Volkswagen LT 28, folosind și un autoturism Honda CR-V.

  Ultima zi de depunere a declarațiilor de avere și interese personale a fost 31 martie. ZdG va scrie și despre averile oficiale ale altor demnitari.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Deputat PPDA, despre faptul că Gațcan este păzit de SPPS: „Gațcan merge și la veceu cu Furculiță. Este păzit ca nimeni să nu discute cu el”

  „Ștefan Gațcan trebuie să-și dea demisia”. Asta a declarat deputatul Platformei DA, Vasile Năstase, care susține că revenirea docorului-deputat în Parlamentul de la Chișinău este „o rușine”. Parlamentarul a mai…
  Deputat PPDA, despre faptul că Gațcan este păzit de SPPS: „Gațcan merge și la veceu cu Furculiță. Este păzit ca nimeni să nu discute cu el”

  Monitorul Oficial va fi digitalizat

  Monitorul Oficial al Republicii Moldova va fi editat atât în format electronic, cât și în format tipărit, cu aceeași forță juridică. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, un proiect de modificare a Legii pri…
  Monitorul Oficial va fi digitalizat

  Moțiunea simplă împotriva politicilor în domeniul sănătății a fost respinsă de Parlament

  Moțiunea simplă împotriva politicilor guvernamentale în domeniul sănătății nu a fost susținută în plenul Parlamentului de la Chișinău. Pentru respingerea moțiunii au votat deputații PSRM și PDM. După ce ministr…
  Moțiunea simplă împotriva politicilor în domeniul sănătății a fost respinsă de Parlament

  A treia tranșă din asistența macrofinanciară, în valoare de 40 mln euro, din partea UE, anulată. Anunțul făcut de lidera PAS

  Vineri, 10 iulie, Uniunea Europeană va aproba eliberarea tranșei a doua din asistența macrofinanciară, în valoare de 30 milioane de euro, pentru R. Moldova. Anunțul a fost făcut de către lidera PAS, Maia Sandu,…
  A treia tranșă din asistența macrofinanciară, în valoare de 40 mln euro, din partea UE, anulată. Anunțul făcut de lidera PAS

  Aproape 8 mii de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, recepționate de CNAS în 8 zile

  În opt zile, începând cu 1 iulie curent, reprezentanții Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS) a recepționat aproape 8 mii de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limita de vârstă. Astfel, până la 8 i…
  Aproape 8 mii de cereri pentru reexaminarea pensiei pentru limită de vârstă, recepționate de CNAS  în 8 zile

  OMS a creat un comitet independent care va analiza felul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), aspru criticată pentru reacţia sa iniţială la pandemia de COVID-19, a anunţat joi, 9 iulie, că a înfiinţat un comitet independent de experţi, al cărui obiectiv este acela…
  OMS a creat un comitet independent care va analiza felul în care a fost gestionată pandemia de COVID-19