Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul deputat din primul Parlament…

Fostul deputat din primul Parlament al R. Moldova, Pantelei Sandulache, s-a stins din viață

Fostul deputat din primul Parlament al R. Moldova, Pantelei Sandulache, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut sâmbătă, 30 ianuarie, de către profesorul Romeo Țurcan, care a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și apropiaților fostului politician. 

Potrivit profesorului, fostul deputat s-a stins din viață joi, 28 ianuarie, iar cei care doresc să-și ia rămas bun de la cel care a fost Pantelei Sandulache, o pot face astăzi, începând cu orele 16:00 la Biserica Sfânta Teodora de la Sihla.

„S-a stins din viață omul cu cele mai alese și notorii calificative, Pantelei Sandulache. Un soț iubitor, un tata grijuliu și un bunel mărinimos, eroul a 4 nepoței.Un mare luptător cu verticalitate pentru indepenedența țării, parlamentar în primul parlament al Moldovei independente. Un istoric, scriitor, care a documentat adoptarea, distrugerea prin ardere și restabilirea Declarației de Independență.Om de stat, dar și mare sportiv, care nu numai că a suținut și a încurajat sportul și sportivii țării în calitate de Ministru al Tineretului și Sportului, dar și a fost mare amator de handbal și fotbal, care a jucat fotbal pînă la ultima rasuflare.Pentru rude și prieteni el era Petrică, Dnul Petru, in special pentru mine – Domn’ Cumetru. Mereu vesel, cu zîmbet pe față, cu energie pozitivă, ospitalier, altruist, Om ce a rămas în memoria și inimile celor care l-au cunoscut – un desăvîrșit al cumsecădeniei și modestiei.Transmit sincere condolianțe familiei, rudelor, prietenenilor, să vă ajute Bunul Dumnezeu cu multă putere în aceste clipe de enorma și dureroasa pierdere”, a scris profesorul pe pagina sa de socializare.

sursa: facebook.com

Duminică, 31 ianuarie, începând cu orele 10:30, Pantelei Sandulache va fi condus pe ultimul drum și înmormântat la cimitirul Armenesc din capitală.

sursa: facebook.com
Publicitate
Publicitate