Principală  —  IMPORTANTE   —   Agenția Moldsilva are un nou…

Agenția Moldsilva are un nou director. CV-ul și declarația de avere DOC

Valeriu Caisîn a fost desemnat câștigător al concursului pentru ocuparea funcției publice vacante de director al Agenției „Moldsilva”, anunță Ministerul Mediului.

Caisîn a mai deținut anterior funcția de director al „Moldsilva”, fiind numit în aceasta funcție timp de câteva luni, fiind numit în septembrie 2019. Potrivit consultantului principal serviciului de informare și comunicare cu mass-media al Ministerului Mediului, Vladimir Madan, Valeriu Caisîn a deținut această funcție până în noiembrie 2019, atunci când și-a dat demisia.

În perioada 2012-2019, Caisîn a fost vicedirector ştiinţific al Institutului de Cercetări şi Amenajări Silvice din Chișinău, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituției publice. Între anii 1999 și 2012, acesta a fost inginer silvic șef în cadrul rezervației „Codri”, Lozova.

Potrivit declarației de avere pe care a depus-o la angajare în decembrie 2021, Valeriu Caisîn a ridicat în acel an 257 340 de lei – salariu de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură (ICAS) și 16 104 lei de la Întreprinderea pentru Silvicultură Orhei. Totodată, acesta a obținut aproximativ 74 de mii de lei din activitatea didactică, științifică și de creație.

Ministerul Mediului anunță miercuri, 22 iunie, lista candidaților admiși la concursul pentru ocuparea funcției publice vacante de director al Agenției „Moldsilva”:

  • Caisîn Valeriu;
  • Cebotarenco Ion;
  • Fediuș Igor;
  • Munteanu Nicolae.

Concursul pentru ocuparea funcției de director al Agenției „Moldsilva” a avut loc pe data de 24 iunie 2022.

Moldsilva a rămas fără conducere după ce Vadim Stîngaci și-a dat demisia din funcția de director al instituției. Solicitat atunci de Ziarul de Gardă, Vadim Stângaci a comunicat că motivele pentru care a demisionat sunt personale.

Publicitate
Publicitate