Dubla identitate la vamă

De câteva zile truiştii care trec prin vămile moldo-române sesizează un sindrom de turbare. Vameşii par ca nişte animale încolţite, sar la oameni, strigă, se încruntă, nu îşi pot ascunde nervozitatea şi se leagă de orice torbă de fasole.

“Vedem că-s aşa nervoşi, le propunem bani. Dar ei – cu ochii vor tare, dar cu mâinile – parcă se tem, ca câinele de fierbinte,” ne-a declarat Vasile Pruteanu, mic  transportator de ţigări. El susţine că Asociaţia Micilor Traficanţi de Frontieră, din care face parte, va cere autorităţilor R.Moldova să apere drepturile vameşilor corupţi, mai ales în contextul scandalului de corupţie care are loc în aceste zile la Vama Siret din România. “Am văzut că se fac descinderi prin palatele vameşilor români, acuzaţi de corupţie. De ce e nevoie de mers chiar şi prin palatele lor? Ce, nu au şi ei dreptul, ca şi noi, să aibă câte un palat-două?” se revoltă Pruteanu.

El consideră că starea de rabie a vameşilor moldoveni e din cauza că nu reuşesc acum, în doar câteva zile, să îşi treacă palatele pe numele părinţilor, iar ei, între timp – să îşi treacă în paşapoarte o dublă identitate, de exemplu numele soacrei. Dacă lor li s-ar oferi oportunitatea de schimbare a identităţii în linişte şi fără grabă, situaţia la vame ar fi mai calmă, spre binele tuturor traficanţilor din zonă.

Surse din cadrul CCCEC ne-au declarat cu jumate de gură că proprietarii de palate nu au niciun risc.

Cececilia Vameşverde

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. un om

    Daca s-ar introduce legi draconice ,controale inopinate,supravegheri electronice,agenti acoperiti,fiti siguri ca nu vor mai tranzita marfuri de contrabanda peste granita.Atunci ar fi fypty-fypty,intre vamesii din R.M. si Romania.Coruptia si spaga ar disparea.Sa vedem ce urmeaza sa faca guvernul Moldovei!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *