Producătorii de struguri din R. Moldova invită la un târg de struguri locali

Peste 20 de agricultori din toate colțurile țării își vor aduce roadele la vânzare în Parcul Catedralei, duminică, 24 martie, începând cu ora 11. Zeci de tone de struguri „Moldova” vor aștepta să fie luați acasă.

Târgul va dura până la ultimul cumpărător. Prețul unui kilogram de struguri va fi de 5 lei și se va vinde la ladă.

Această inițiativă a apărut după ce la sfârșitul lunii februarie, mai mulți fermieri din Moldova anunțau pe rețelele de socializare că stau cu roada în depozite și riscă să suporte pierderi financiare, în timp ce în supermarketurile din capitală se aduc struguri de import la prețuri exorbitante. Aceștia au îndemnat consumatorii să nu ofere în dar de sărbători struguri locali și nu buchete de flori de import.

Târgul este organizat de echipa Klumea, care s-au oferit să facă voluntariat pentru susținerea agricultorilor din R. Moldova.

Comunicat de presă

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *