Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Războiul…

Citiți joi în ZdG: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei, consecințe pe teritoriul NATO și corespondența atribuită demnitarilor, față-n față cu faptele verificate de ZdG: Ce (nu) spun cei vizați

În ediția ZdG de joi, 17 noiembrie, puteți citi o anchetă despre scurgerile de corespondență privată a unor oficiali de rang înalt din R. Moldova apărute pe un portal online al cărui administrator nu și-a divulgat identitatea.

Mai găsiți mâine în ZdG la rubrica „Justiție” un reportaj de la ședința de judecată a lui Igor Dodon din 11 noiembrie, în care avocații săi au continuat să depună cereri prin care țintesc încetarea dosarului penal numit generic „kuliok” sau „sacoșa neagră”.

Tot în numărul de mâine aflați „Cum a fost luna octombrie pentru redacția ZdG”. Începând cu luna noiembrie, redacția va veni lunar cu un text în care vor fi relatate detalii despre activitatea ZdG din luna precedentă.

În ediția din 17 noiembrie, în paginile ZdG citiți un interviu în exclusivitate cu Valeriu Caisîn, directorul Agenției Moldsilva despre cererea mare de lemn de foc cauzată în acest sezon rece de creșterea semnificativă a prețului la gaze și care sunt riscurile acestei cereri în exces.

Un alt material pe care îl găsiți la „Reporter Special” este despre cazul Valeriei Nicolaev, tânăra de 19 ani care a decedat în urma complicațiilor pe care le-a suferit după ce a dat naștere băiețelului său. Despre cele întâmplate în ziua nașterii și în zilele următoare, povestesc părinții tinerei. 

În ediția de joi, 17 noiembrie, citiți și un interviu cu Dinu Țurcanu, prorector al Universității Tehnice din Moldova, expert internațional în domeniul Tehnologiilor și Securității Informaționale, despre cum ne sunt compromise conturile online, cum are loc furtul de date, dar și manipularea prin intermediul unor informații false.

La rubrica „Trăind de Gardă” veți putea citi despre Centrul regional de asistență integrată de tip Barnahus, din municipiul Bălți, care vine să asigure o justiție prietenoasă copiilor victime/martori ale violenței, în special pe cauzele penale, asumându-și un rol cheie atât pentru sistemul de justiție, cât și pentru sistemul de protecție al copilului.

RUBRICI:

ACTUAL: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei: consecințe pe teritoriul NATO; Remanieri în Guvernul Gavrilița: Noi miniștri la Economie și Mediu

ANCHETE: Corespondența atribuită demnitarilor, față-n față cu faptele verificate de Zdg: Ce (nu) spun cei vizați

JUSTIȚIE: Igor Dodon spune că nu înțelege de ce este învinuit, dar se declară nevinovat

INTERVIU: De ce nu ajung lemne de foc pentru toți și cum sunt ele împărțite cetățenilor

VIAȚA REDACȚIEI: Cum a fost luna octombrie pentru redacția ZdG

CITITORUL DE GARDĂ: Concurs pentru microbiștii abonați la ZdG

REPORTER SPECIAL: Moartea de după naștere

EXCLUSIV: Cum ne sunt compromise conturile online și cum ne sunt „sparte” cardurile bancare

TRĂIND DE GARDĂ: Centrul regional de tip Barnahus – asistență integrată, multidisciplinară pentru copiii victime sau martori ai infracțiunilor

SPORT: Începe Campionatul Mondial de Fotbal: Tot ce trebuie să știi despre cea mai importantă competiție fotbalistică din lume

WEEKEND: Dezvoltăm societatea civilă în Regiunea de Dezvoltare Sud

Opinii:

Petru Grozavu – Prea multă tăcere la Kremlin

Editorial:

Alina Radu – Guvernul de (în) criză
Laura Catărău – Unde sunt tinerii și tinerele Moldovei?