Principală  —  Ştiri  —  Social   —   (foto) În fața Primăriei: Unde…

(foto) În fața Primăriei: Unde este indicatorul rutier care marchează trecerea pentru pietoni?

Reparația bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt le dă bătăi de cap șoferilor, dar și pietonilor. În ultimele săptămâni, ZdG a fost alertată de mai mulți locuitori ai orașului care ne-au anunțat că reparația străzii principale a orașului a dus la dispariția marcajelor și indicatoarelor rutiere. Un asemenea indicator, care nu se vede dintre copaci și care face viața grea șoferilor și pietonilor, este chiar în fața Primăriei Chișinău.

222222
Intersecția bd. Ștefan cel Mare și Sfânt cu str. Vlaicu Pârcălab

Aici, anterior, era un marcaj care semnala că este o trecere pentru pietoni. În urma lucrărilor de reparație, marcajul a dispărut. Totodată, indicatorul rutier care marchează trecerea pentru pietoni nu este vizibil din cauza copacilor, care-l acoperă. Astfel, șoferii nu pot vedea că este trecere pentru pietoni, iar pietonii, cunoscând că acolo a fost trecere pentru pietoni, încearcă să treacă strada. De multe ori, între cele două tabere apar conflicte.

Situația cu indicatorul și marcajul din fața primăriei este similară cu cea din alte zone ale Chișinăului. Vadim Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei ne-a anunțat că indicatoarele noi și marcajele rutiere vor apărea din nou pe străzile din capitală începând cu săptămâna viitoare. „În curând, cred că de săptămâna viitoare, vor 

3333
În multe cazuri copacii acoperă indicatoarele rutiere

demara deja lucrările de marcaj rutier și schimbarea indicatoarelor deoarece bugetul a fost aprobat abia cu câteva zile în urmă”, afirmă Brânzaniuc. Acesta a mai adăugat că chiar astăzi a avut loc licitația publică în urma căreia va fi selectat agentul economic care va executa lucrările de instalare a indicatoarelor și marcajelor rutiere.