Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Martori: Valeriu Zubco nu a…

Martori: Valeriu Zubco nu a tras niciun foc la acea vânătoare

Procurorul general, care conform spuselor unora, este vânător de mai puţin de doi ani, nu a tras niciun foc la vânătoarea din Pădurea Domnească, spun cei prezenţi la vânătoare.

„Din discuţiile purtate de cei prezenţi la vânătoare imediat după accident, s-a ajuns la concluzia că, în preajma locului infracţiunii, la momentul tragediei, se aflau trei persoane: Ghenadie Sajin, Gheorghe Creţu şi Valeriu Svestun. Ultimul a spus că, în opinia sa, glontele fusese direcţionat din partea în care se afla Gheorghe Creţu. Tot atunci, Creţu a precizat că nu a tras cu alice, ci cu aşa-zisele „trei gloanţe” (termen folosit de vânători). Întrebat atunci de cei prezenţi dacă el a fost cel care a tras în Sorin Paciu, Creţu a spus atunci că el a împuşcat în porc”, ne-au povestit cei care au asistat la vânătoare.

„Probabil s-a tras de la vreo 30—40 de metri. Accidentul a avut loc în preajma satului Călineşti, la 1—2 km de pichetul de Grăniceri Călineşti”, ne-au mai spus participanţii la vânătoare. Din spusele lor am mai aflat că Valeriu Zubco, care este vânător de mai puţin de doi ani, nu a tras niciun foc la acea partidă de vânătoare şi că, în total, în acea duminică, s-au vânat doar doi mistreţi.

Pentru a afla mai multe detalii la acest subiect citeşte articolul: «Vânătoare de oameni în Pădurea Domnească», în ediţia tipărită a Ziarului de Gardă.

Citiţi şi alte articole la temă