Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Formularul de la recensamant, decisiv…

Formularul de la recensamant, decisiv la redobandirea cetateniei romane

Noile modificări ale Legii cetăţeniei, adoptate de Parlamentul Romaniei, prevăd că etnicii români din alte state, care vor să dobândească cetățenia română, trebuie să îndeplinească doar o parte dintre condițiile prevăzute de legea în vigoare pana acum. Ei doar vor trebui să dovedească, prin comportament și atitudine, loialitate față de statul și poporul român, să aibă 18 ani și să fie cunoscuți pentru o comportare bună. Totodata, ei nu ar trebui sa aiba antecedente penale, in special, e important sa nu fi fost condamnați în Romania sau în străinătate pentru infracțiuni care îi face nedemni de a fi cetățeni români.

Potrivit recentelor modificari, si cetatenii R. Moldova, care se vor declara romani la recensamant, vor beneficia de conditii preferentiale la redobandirea cetateniei romane.

Potrivit autorilor acestor modificari, procedura simplificata de redobandire a cetateniei romane ar putea fi aplicata in baza unui extras extras din formularul completat la Recensământul care va demara la 12 mai, din care ar fi clar ca respectivul se declara de etnie romana.

Legea a fost semnată de parlamentari de la toate partidele din România.