(VIDEO) Vor să-și privatizeze locuințele, dar administrația CFM se împotrivește

Locatarii unui cămin gestionat de către Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” (CFM) au încercat, de mai mulți ani, să-și privatizeze locuinţele, dar le sunt create obstacole. Ca rezultat, au apelat la instanța de judecată, dar procesele se tergiversează de doi ani la prima instanță. Între timp, oamenii află că au fost scoși de la viza de domiciliu şi sunt izgoniţi din cămin.

Sursa Video: www.ZdG.md

Un grup de locatari ai căminului din strada Tiraspol 11a au pichetat astăzi sediile Î.S. ”Calea Ferată din Moldova” și al Consiliului Munisipal Chișinău (CMC). Protestatarii susţin că la mijloc sunt scheme dubioase de preluare a terenului, în care sînt implicate persoane sus-puse. ”Acolo este centrul orașului și sunt interese foarte mari. Acel loc costă bani. De atâția ani vrem să privatizăm locuințele, de atâția ani ne judecăm și nu reușim nicicum”, declară Raisa Șarcanean, participantă la protest.

bloc_locativLocatarii căminului au fost nevoiți să apeleze la instanța de judecată pentru a obliga CFM să elibereze certificatele necesare pentru privatizare. Deși juristul CFM a declarat în cadrul procesului de judecată că acest cămin nu are statut de bloc locativ, în registru bunurilor imobile, la data de 29.11.2016, căminul era menționat ca bloc locativ (FOTO).

În 2013, printr-o decizie a CMC, a fost modificată adresa blocului din Tiraspol 11 în 11a, după care, pe 06.09.2016, CFM îl înregistrează la OCT Chişinău ca bloc locativ în proprietatea Statului RM, CFM deţinînd doar dreptul de folosinţă. Tot în 2016, CFM a radiat 26 de locatari de la evidenţa CRIS „Registru” şi încearcă să evacueze pe locatari. Acest lucru se întâmplă în timp ce procesele de judecată încă nu a fost finalizat, respectiv, nu este o decizie definitivă.

Solicitat să comenteze acuzațiile, Miron Gagauz, vicedirectorul CFM, a declarat că el nu știe de ce locatarilor le sunt create aceste obstacole și i-a încurajat să depună încă o petiție pe numele său și, după ce se va documenta, le va răspunde în scris.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *