Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) CSM a dat presa…

(VIDEO) CSM a dat presa afară din sala de ședințe

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat afară presa din sala de ședințe. Sarcina de a trimite presa într-o altă sală a revenit gardienilor de la intrare, care însă nu au putut prezenta niciun temei legal pentru interdicția respectivă.

Sursa Video: www.ZdG.md

La ședința din 5 iulie, presa nu a fost lăsată să intre în sala de ședințe a CSM. Temei pentru interdicție a servit un ordin verbal de la administrația acestei instituții, iar gardienii l-au executat fără ezitare. Solicitați să prezinte vreun act legal, aceștia au spus că nu au primit nimic. Doar au invocat că au o listă, iar în acea lista jurnaliștii nu au fost trecuți.

Contactată de reporterul Ziarului de Gardă, ofițera de presă a CSM, Carolina Mangîr, ne-a comunicat că interdicția e din cauza că sala de ședințe e prea mică. „În timpul ședinței plenare a fost restricționată prezența presei în sală, pe motiv că sunt un număr mare de participanți la chestiunile de pe ordinea de zi a ședinței plenare. Cu această ocazie, a fost asigurat accesul presei și a reprezentanților mass-mediei și a societății civile prin intermediul sălii amenajate la primul nivel cu intrarea din exteriorul încăperii. Aceasta include un ecran TV, cu difuzarea on-line a ședinței plenare”, a declarat Carolina Mangîr.