(VIDEO) Controale inopinate în localuri și baruri privind fumatul

La Chișinău au fost prezentate datele unui studiu privind Legea Anti-tutun și primele rezultate asupra limitării fumatului în instituții publice. Datele oficiale arată că impactul fumatului în localuri e foarte mare. Pe lângă efectele negative asupra sănătății fumătorilor înșiși, există un risc de sănătate pentru ceilalți clienți, dar mai ales pentru miile de angajați ai localurilor, care petrec tot timpul de muncă în localuri cu ambianță nocivă, dacă acolo se fumează.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

3 comentarii

  1. Teodor

    Nu prea stiu cit de mult se respecta aceasta lege, in orice caz, stiu ca vin foarte multi bani in buget in urma amenzilor, deci deja este progres. Cred ca la fumatori deja le este dor de Filat, care iubea tigarile, mai ales ca zilnic avea cite un TIR de tigari care parasea tara.

  2. Dorin

    Serios ? 92 % ? Un rezultat neasteptat si uimitor, sincer bucura faptul ca aceste controale se petrec si in general ca se respecta aceasta lege practic la 100% , rezultat la care nimeni nu sa asteptat

  3. Stefan

    Din cite am vazut majoritatea localurilor respecta legea. Se vede ca au inteles ca nu e de gluma si nu se mai poate de “inteles” cum se facea inainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *