Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Bătălia afișelor electorale prin…

(VIDEO) Bătălia afișelor electorale prin satele R.Moldova

În ajunul turului II al alegerilor prezidențiale, am primit la redacție semnale că în mai multe sate ar fi fost plasată publicitate electorală în locuri neautorizate. Astfel, am depistat afișe electorale candidaților PSRM și PD, plasate ilegal pe stâlpii din localitatea Peresecina, Orhei. De asemenea, în localitatea Copăceni, Sîngerei, sunt afișate în spații neautorizate, mai multe afișe în favoarea candidatului socialiștilor. Cu toate acestea, în unele localități, publicitatea electorală lipsește. Deasemenea, publicitatea pentru unii concurenți din turul I nu a fost scoasă.

Am întrebat administrația locală, se măsuri a întreprins pentru a identifica vinovații dar și pentru a înlătura afișele. Valentina Buzu, viceprimara s.Presecina, ne-a comunicat că ei s-au adresat la poliție cu un demers, dar nu poate să ne spună ce s-a întâmplat mai departe. Valeriu Gandrabur, șeful postului de poliție din localitate, nu răspuns la telefon.

Regulamentul privind modalitatea plasării publicităţii electorale pe panourile publicitare la alegeri, aprobat de Comisia Electorală Centrală în 2009, interzice plasarea afișelor pe garduri, îngrădiri, stîlpi şi alte tipuri de construcţii, precum şi pe dispozitive, utilaje, indiferent de forma de proprietate. Același document prevede că responsabiitatea pentru înlăturarea afişajului electoral neautorizat este pusă pe seama administraţiei publice locală.

Sursa Video: www.ZdG.md