Principală  —  Ştiri   —   Un deputat democrat anunță că…

Un deputat democrat anunță că PDM va avea propriul candidat la alegerile prezidențiale și spune cine ar putea fi acesta

Partidul Democrat din R. Moldova (PDM) va avea propriul candidat pentru alegerile prezidențiale din toamnă, iar acesta ar putea fi liderul democraților, Pavel Filip. Acest lucru a fost declarat de către deputata PDM, Monica Babuc, în cadrul unei emisiunii de la postul TV, N4.

Fiind întrebată pe cine va susține PDM la prezidențialele din această toamnă, deputata democrată, Monica Babuc, a declarat că PDM ar urma să-și înainteze propriul candidat pentru scrutinul prezidențial.

„Noi vom avea mai mulți candidați în acest scrutin. Partidul Democrat intenționează să aibă candidatul său la acest scrutin prezidențial, ca și oricare alt partid politic care se respectă. PDM vrea astfel să-și verifice eventual limitele încrederii cetățenilor în reprezentantul său la prezidențiale. PDM urmează să ia o decizie asupra candidatului său, asupra candidatului pe care îl va susține la prezidențiale, pentru că atunci când vom ajunge să vedem și cum votăm”, a declarat deputata Monica Babuc, în cadrul emisiunii de la N4.

Tot Babuc a mai declarat că, cel mai probabil, candidatul PDM la prezidențiale ar urma să fie președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, deși acest lucru, potrivit deputatei, încă nu a fost discutat la partid.

„Cu multă siguranță putem spune că acest candidat va fi domnul președinte Pavel Filip și eu m-aș bucura dacă dânsul ar accepta, iar colegii din PDM l-ar susține. Presupun că așa și va fi pentru că dânsul este o persoană politică cunoscută, respectată. A fost un prim-ministru care a dat dovadă de o capacitate bună de organizare a Guvernului și de o gestionare a situației post-criză. (…) De aceea, presupun că președintele Pavel Filip este unul dintre candidații principali ai PDM la prezidențiale. Noi încă nu am discutat acest lucru la partid, dar cred că vom discuta foarte curând”, a mai declarat deputata PDM.

Luni, 11 mai, președintele R. Moldova, Igor Dodon, a venit cu propunerea ca alegerile prezidențiale ordinare din toamna acestui an să se desfășoare pe data de 1 noiembrie. Tot în aceeași zi Partidul Socialiștilor a anunțat că proiectul de hotărâre în acest sens a fost înaintat în Parlament.