Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ „Jos psihiatria politică!”. Mișcarea…

VIDEO „Jos psihiatria politică!”. Mișcarea de Rezistență ACUM cere demisia deputatei PD, Valentina Buliga

Mișcarea de Rezistență ACUM a organizat în această dimineață un flashmob în fața Parlamentului pentru a cere demisia ex-ministrei Valentina Buliga, actualmente deputată PD, și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate de condamnarea R. Moldova la CtEDO în cazul pensionarului Mihail Dogotari din Glodeni. 

„O persoană din cauza căreia R. Moldova a fost condamnată la CtEDO nu are dreptul moral să aibă calitatea de parlamentar, de reprezentant al poporului”, a declarat Sergiu Litvinenco, membrul și juristul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Manifestanții au venit în fața Parlamentului cu pancarte pe care erau scrise mesajele: „Stop irosirii banilor publici!”, „Buliga, cere-ți scuze!”, „Jos psihiatria politică!”, „Demisia, Buliga!”, „Buliga, întoarce banii!”.

Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite 7.680 de euro despăgubiri pentru Mihail Dogotari, un pensionar din Glodeni, care a fost internat forțat în Spitalul de Psihiatrie în urma unui incident din luna mai 2014, când acesta a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, ex-ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei, actual deputat democrat în Parlamentul R. Moldova.