VIDEO/ „Jos psihiatria politică!”. Mișcarea de Rezistență ACUM cere demisia deputatei PD, Valentina Buliga

Mișcarea de Rezistență ACUM a organizat în această dimineață un flashmob în fața Parlamentului pentru a cere demisia ex-ministrei Valentina Buliga, actualmente deputată PD, și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor care se fac vinovate de condamnarea R. Moldova la CtEDO în cazul pensionarului Mihail Dogotari din Glodeni. 

„O persoană din cauza căreia R. Moldova a fost condamnată la CtEDO nu are dreptul moral să aibă calitatea de parlamentar, de reprezentant al poporului”, a declarat Sergiu Litvinenco, membrul și juristul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Manifestanții au venit în fața Parlamentului cu pancarte pe care erau scrise mesajele: „Stop irosirii banilor publici!”, „Buliga, cere-ți scuze!”, „Jos psihiatria politică!”, „Demisia, Buliga!”, „Buliga, întoarce banii!”.

Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite 7.680 de euro despăgubiri pentru Mihail Dogotari, un pensionar din Glodeni, care a fost internat forțat în Spitalul de Psihiatrie în urma unui incident din luna mai 2014, când acesta a lovit-o peste față pe Valentina Buliga, ex-ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei, actual deputat democrat în Parlamentul R. Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dl Mihail Dohotari are 76 de ani. A meritat sau nu “plahotniuk în fustă”, adică ex-ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei Valentina Buliga lovitura ceea în față este o chestie, dar problema trebuia rezolvată prin judecată, da nu banditește, cinic, în stil NKVD-ist cu 5 polițiști și Spitalul de Psihiatrie Chișinău, unde a fost ținut mai bine de 7 zile.

    Apropo, a avut “plahotniuk în fustă”, adică ex-ministra Muncii, Protecției Sociale și Familiei Valentina Buliga adeverință de la medicul legist că i s-ar fi provocat careva traume? N-a avut, fiindcă acestea nu erau. Dacă ar fi lovit-o cineva mai în forță cădea în fund și-i trebuiau câteva zile să se desmeticească, dar un moșneag de 76 de ani n-a avut forță, așa că doar a gâdilit-o puțin.

    Și apoi ca ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei într-o țară
    capturată de șeful ei, oligarh uzurpator, există și risc profesional. Dar ea, animala, a tăbărât asupra moșului de 76 de ani cu 5 polițiști și la spitalul de psihiatrie! Acum, pentru echitate ar trebui s-o țină pe ea 5 polițiști și moșul să-i mai trăsnească un pumn, cât îl mai țin puterile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *