VIDEO/ Guvernul propune doi ambasadori noi în Coreea și Luxemburg

Deși ședința Guvernului pentru ziua de 25 iulie a fost programată inițial la ora 15.00, miniștrii s-au întrunit la ora 11.00, iar pe ordinea de zi se numără 12 subiecte.

11.35: A fost decisă inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind responsabilizarea cetățenilor din R. Moldova. Acordul prevede finanțarea a 5 milioane de euro de către UE. Domeniile care vor beneficia de suport sunt: societate civilă, buna guvernare, apă și sanitație, gestionarea deșeurilor și eficiență energetică.

11.30: Cabinetul de miniștri a aprobat modificările la Regulamentul privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Astfel, efectivul limită al autorităţilor administrative şi instituţiilor din subordinea MAI a fost mărit cu 100 de unități, de la 17 759 șa 17 859.

11.16: Guvernul a decis inițierea negocierilor asupra Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Comisia Europeană cu privire la consolidarea potențialului de creștere al țării noastre printr-un mediu economic transparent și eficient. Acordul prevede oferirea a 12 milioane de euro prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, alte 250 mii de euro sunt prevăzute în cadrul Programului Anual de Acţiuni 2017 al UE. Banii vor fi utilizați pentru măsuri care vizează aplicarea echitabilă a legislaţiei comerciale, gestionarea eficientă a activelor statului şi a investiţiilor publice, consolidarea protecţiei drepturilor investitorilor, promovarea reformelor în supravegherea sectorului financiar.

11.12: Lilian Darii, ambasador al Republicii Moldova din Regatul Belgiei, este propus în funcția de ambasador al Marelui Ducat de Luxemburg, prin cumul, cu reședința la Bruxelles.

11.11: Guvernul propune numirea ambasadorului Republicii Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, în funcția de ambasador în Coreea, prin cumul, cu reședința la Tokyo.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *