Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Fragmentele de dronă căzute…

VIDEO Fragmentele de dronă căzute în sudul R. Moldova au fost distruse de echipele Bombteh

Captură de ecran/Telegram

UPDATE 16:15 Echipele de specialiști din cadrul Bombteh au neutralizat încărcătura explozivă descoperită în apropierea localității Etulia, din raionul Vulcănești, unde au căzut fragmentele de dronă.

Pentru a asigura o intervenție în condiții de siguranță, specialiștii au evacuat explozivul la centrul de tragere din orașul Vulcănești, unde s-a efectuat detonarea controlată.

„Este important de menționat că zona în care au fost depistate fragmentele de dronă a fost complet curățată și nu mai prezintă niciun pericol pentru siguranța publică”, se arată într-un mesaj publicat de Poliția de Frontieră.

Știrea inițială:

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) vin cu precizări în legătură cu fragmentele de dronă căzute în sudul R. Moldova. Oamenii legii susțin că au depistat componente ale unei drone de tip „Shahed”, iar partea de luptă a dispozitivului fără pilot conținea circa 50 de kg de substanță explozivă. 

„(…) Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura  în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate.

Precizăm că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică (…)”, menționează IGP.

Duminică, 11 februarie, Poliția de Frontieră a depistat în zona frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești, fragmente de dronă de tip „Shahed”. Autoritățile susțin că au luat toate măsurile de rigoare pentru menținerea unui „climat de ordine, liniște și siguranță publică”.

Fragmentele de dronă au căzut pe teritoriul R. Molodva, după ce în noaptea de 9 spre 10 februarie, armata rusă a atacat regiunea Izmail, în apropiere de frontiera cu R. Moldova. Resturile de dronă depistate ar fi una din dronele doborâte de sistemul anti-aerian ucrainean.