Principală  —  Video  —  Reportaj   —   VIDEO/ „Discriminarea este una destul…

VIDEO „Discriminarea este una destul de simțitoare în rândul nostru”. Reportaj de la marșul organizat de Ziua Internațională a Romilor

Marșul Femeii Rome

În fiecare an, la 8 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Romilor, întru promovarea culturii, tradițiilor, drepturilor și identității romilor din toata lumea. 

Cu acest prilej, astăzi – 8 aprilie 2024, în centrul orașului Chișinău a fost organizat un marș al femeilor rome, cu sloganul „Femeia romă – aici și acum”. 

La marș au participat reprezentanți ai Platformei Femeilor Rome „Romni”, reprezentanți din cadrul Asociației Naționale a Mediatorilor Comunitari, dar și alți parteneri și reprezentanți ai ONG-urilor care susțin drepturile romilor în R. Moldova. Una dintre tematicile acestui marș a fost promovarea stopării violenței față de femeia romă. 

Marșul a început în fața Poștei Moldovei, trecând prin fața Președinției, Parlamentului și s-a încheiat în fața Guvernului, unde participanții au ținut discursuri. 

Participanții la marș au afișat mesaje precum: „Împreună împotriva violenței”; „Avem aceleași drepturi”; „Acceptă-mă, cunoaște-mă”; „Mândră că sunt romă”; „Solidaritate. Respect”.