• Reacția „Slavena” după ce AAC a anunțat că a găsit resturi de pește în sistemul de canalizare

  Reacția „Slavena” după ce AAC a anunțat că a găsit resturi de pește în sistemul de canalizare
  03 septembrie 2019 | 18:56

  Veaceslav Grabazei, vicedirector al SRL „Slavena”, companie la care, potrivit S.A. „Apă-Canal Chișinău” (ACC), au fost depistate resturi de pește în sistemul de canalizare, neagă acuzațiile.

  Reprezentantul companiei a afirmat pentru ZdG că peștele nu este aruncat în sistemul de canalizare, „nici nu avem posibilitate, resturile se predau conform actelor”.

  „Nu este niciun act administrativ, nu-i fixat nimic. Îndeplinim mereu cu strictețe toate cerințele. Este îndeplinit procesul tehnologic, se colectează lunar probele de apă, canalizare. În peste 20 de ani de ani de activitate, nu a fost niciodată nicio problemă. De când a apărut în presă că este un miros în oraș, hai să căutăm vinovați. Noi suntem disponibili, poftim, să vină nu o dată, așa cum vin, ci mai des. Să se uite, să colecteze, trebuie să fie fixat. Nu este normal când sunt numai vorbe”, a declarat Grabazei pentru ZdG.

  Întrebat despre fotografia cu resturile de pește, acesta a subliniat că „nu pot să spun nimic”, adăugând că „dacă este fotografia, trebuia să fie și un act administrativ”.

  Totodată, vicedirectorul precizează că „în regiunea dată sunt patru sau cinci companii care activează în domeniu”, iar dacă va fi demonstrat că „Slavena” se face vinovată, „suntem gata să ducem răspundere”.

  Într-un comunicat de presă emis acum câteva ore, S.A. „Apă-Canal Chișinău” scria că au fost efectuate mai multe controale la unii agenți economici, iar „la unul care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistate chiar în sistemul de canalizare resturi de pește. Vorbim despre S.R.L. ,,Slavena Lux”, situat pe str. Valea Bâcului 1/1”. AAC a mai anticipat că „lista agenților economici vinovați de situația creată va crește”.

  La fel, ACC a informat despre un producător de etanol, care ar fi printre companiile vinovate de mirosul urât. Reprezentanții agentului economic au declarat pentru ZdG că vor reveni ulterior cu o reacție.

  Ieri, 2 septembrie, primarul general interimar al municipiului Chișinău, Adrian Talmaci, a declarat că stația de epurare funcționează în regim normal, iar, cel mai probabil, mirosul neplăcut în capitală ar fi provocat de întreprinderile din preajmă. „În zona respectivă activează peste 25 de întreprinderi care pot fi sursa acestui miros”, a menționat edilul interimar.

   Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) au anunțat că s-au autosesizat și miercuri vor fi anunțate rezultatele de laborator.

  MAIL AUTOR
  [gs-fb-comments]

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  64 de cetățeni ai R. Moldova au fost repatriați din Emiratele Arabe Unite

  Potrivit Ambasadei României la Chișinău, 64 de cetățeni ai R. Moldova au fost repatriați astăzi, 4 aprilie, din Emiratele Arabe Unite. Aceștia au reușit să ajungă acasă prin intermediul unei curse aeriene speci…
  64 de cetățeni ai R. Moldova au fost repatriați din Emiratele Arabe Unite

  Număr record de infectare cu COVID-19. 161 de cazuri noi confirmate

  În ultimele 24 de ore a fost confirmat un număr record de cazuri de infectare cu COVID-19. Până la această oră, astăzi, 4 aprilie, 161 de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus, dintre care 11 caz…
  Număr record de infectare cu COVID-19. 161 de cazuri noi confirmate

  4,2 milioane de lei pentru reconstrucția unui havuz pietonal. Primăria anunță licitație deschisă

  În plină criză pandemică, Direcţia Generală Locativ Comunală şi Amenajare din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău a anunțat vineri, 3 aprilie, licitație deschisă pentru construcția havuzului pietonal din par…
  4,2 milioane de lei pentru reconstrucția unui havuz pietonal. Primăria anunță licitație deschisă

  Şeful secţiei internare al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, diagnosticat cu noul coronavirus

  Şeful Secţiei Internare al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime” a fost diagnosticat cu COVID-19. Potrivit Cristinei Stratulat, consilierul în comunicare a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Soc…
  Şeful secţiei internare al Spitalului Clinic Municipal „Sfânta Treime”, diagnosticat cu noul coronavirus

  Încă un deces cauzat de COVID-19 înregistrat în stânga Nistrului

  Autoritățile de la Tiraspol au confirmat astăzi, 4 aprilie, cel de-al treilea deces cauzat de noul coronavirus din stânga Nistrului. Este vorba despre o tânără de 27 de ani care era într-o stare gravă, având in…
  Încă un deces cauzat de COVID-19 înregistrat în stânga Nistrului

  Campania “Accesul la Justiție”. Starea de urgență: libertăți și drepturi restricționate

  În Republica Moldova a fost instituită stare de urgență pentru 60 de zile, până la 15 mai 2020. Urmând exemplul altor țări, autoritățile moldovenești au aprobat un set de măsuri pentru a diminua extinderea infe…
  Campania “Accesul la Justiție”. Starea de urgență: libertăți și drepturi restricționate