Principală  —  IMPORTANTE   —   Primele patru autobuze, recepționate recent…

Primele patru autobuze, recepționate recent din Norvegia, au fost puse pe rute în suburbii

Primele patru autobuze cu parcurs achiziționate recent de Î.M. Parcul Urban de Autobuze (PUA), au fost puse astăzi pe rute, în regim de testare.

Potrivit primăriei, vehiculele sunt de model MAN Lions City, funcționează pe gaz și au fost distribuite în orașele Durlești, Cricova și Vatra, dar și comuna Bubuieci, acolo unde există cea mai mare necesitate de transport.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor de profil evaluarea situației privind asigurarea cu transport pe rutele suburbane, conlucrarea cu primarii, astfel ca imediat ce vin, autobuzele respective să fie distribuite în localități, în dependență de necesitate. De asemenea, rutele urmează să fie modificate sau extinse, în dependență de solicitările locuitorilor.

Potrivit autorităților, în baza licitației desfășurate în primăvara anului curent, PUA va recepționa în total 58 unități de transport public, cu lungimea de 9, 12 și 18 metri. Dintre acestea 18 unități sunt de model MAN și Volvo, iar 40 de autobuze sunt de marca VDL.  

Pentru achiziţionarea autobuzelor primăria Chişinău a alocat din bugetul municipal 50 de milioane de lei. Conform specificațiilor tehnice, unitățile trebuie să corespundă clasificării EURO 5/ EURO 6.

Alte 40 de autobuze, de model VDL, urmează să ajungă în curând în capitală.

Până la sfârşitul anului curent, la Chişinău vor fi livrate și cele 100 de autobuze noi, achiziționate de municipalitate în bază de concurs de la Compania ISUZU.

Citiți și: