Principală  —  IMPORTANTE   —   Povestea unei asistente medicale din…

Povestea unei asistente medicale din România care a acceptat să vină în R. Moldova a doua zi după ce a revenit din Italia: „Vreau să-mi ajut frații”

Foto: MAI, România

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din România a relatat despre o asistentă medicală care a acceptat să acorde ajutor în R. Moldova după 18 zile „de foc” în Italia, de unde revenise cu o zi înainte să fie anunțată că țara noastră are nevoie de ajutor.

Textul integral publicat de MAI:

La începutul lunii aprilie, Maria se îmbarca în avionul cu destinația Italia.

Se oferise voluntar în echipa medicală românească trimisă să ajute la salvarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Cu 21 de ani de experiență în domeniul medicinii de urgență, fiind unul dintre cei mai buni asistenți medicali din cadrul SMURD, și-a spus că nimic nu o mai poate impresiona, însă primul contact cu spitalul unde a fost repartizată a fost unul teribil.
– Știam că pacienții sunt în stare foarte gravă, dar mi-am dat seama de nivelul tragediei abia când am pășit în saloane. Erau zeci de persoane care respirau doar cu ajutorul aparaturii medicale. Mulți dintre ei nu puteau vorbi, dar vedeam în privirea lor acel strigăt după ajutor care spunea: VREAU SĂ TRĂIESC!

Au urmat 18 zile de foc, multe dintre ele petrecute în totalitate în spital, pentru că foarte mulți pacienți erau în stare critică și orice secundă conta.

Într-un final, echipa medicală românească s-a întors în efectiv complet și sănătos în România.

A doua zi după ce au ajuns în țară au fost anunțați că Moldova are nevoie de ajutor.
– Eu merg, a zis imediat Maria.
– Dar tocmai ce te-ai întors din Italia, nu vrei să stai acasă o perioadă să te odihnești?
– Vreau să merg în Moldova, pentru că Moldova e acasă! Dar nu să mă odihnesc, ci să-mi ajut frații.

La câteva ore după anunț, echipa medicală românească era gata de îmbarcare spre Cahul, Republica Moldova, unde alți bolnavi, așteptau îngrijirea de care aveau atâta nevoie.

Maria, acest înger salvator, mereu cu zâmbetul pe buze, a fost printre primii care s-au urcat în avion.
– Nu îți e teamă, Maria?
– Teamă? Deviza noastră este „Cu viața mea apăr viața”. Cum să-mi fie teamă?

Ea este Maria, o femeie extraordinară, pe care o veți găsi mereu optimistă și gata să sară în ajutor, așa cum sunt de fapt toți Salvatorii noștri, în ciuda dramelor pe care le trăiesc și pe care le poartă doar în sufletele lor!

La 30 aprilie, o echipă de 42 de medici și asistenți medicali au ajuns în R. Moldova pentru a acorda ajutor sistemului medical în lupta cu noul coronavirus. Ei se vor afla în spitalele din țara noastră 15 zile.

De asemenea, Guvernul României a aprobat alocarea unui ajutor umanitar gratuit în valoare de 3,5 milioane de euro pentru materiale de protecție, medicamente, dezinfectanți etc.

Ajutorul urmează să ajungă în R. Moldova mâine, 6 mai.